Pretraga

Hit lječilište na Jadranu iz 70-tih ponovno u fokusu, od bolnice prave wellness

A- A+

U Veloj Luci na Korčuli potpisan je ugovora za projekt rekonstrukcije, prenamjene i uređenja kompleksa specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos. Tako će staro zadnje biti transformirano u vrhunsko moderno lječilište, a uz rehabilitacijsku namjenu dobiti će i orijentaciju i na wellness turizam.

Kalos Korčula

Kalos Korčula | foto: Ministarstvo prostornog uređenja

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Kalos započela je s radom 1972. godine kao Zavod za medicinsku rehabilitaciju, a 1994. godine postaje Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju. Jedina je ustanova u Dalmaciji usko specijalizirana koja ima prostorne i kadrovske uvjete te razrađene programe za medicinsku rehabilitaciju teže pokretnih i nepokretnih bolesnika i cerebralno oštećene djece.

Rekonstrukcijom postojećeg objekta, bolnica će dobiti lječilišni hotel sa svim sadržajima koji su potrebni za kategorizaciju 4 zvjezdice. Predviđena je izvedba ‘inteligentnih’ soba, a između ostalog uredit će se i kuhinja, restoran i recepcija te izvršiti rekonstrukcija postojećeg vanjskog bazena s tribinama.

Izdvojeni članak

Top 5 luksuznih hotela na Plitvicama: Komfor u doticaju s nestvarnom prirodnom ljepotom

Ugovor o obnovi potpisale su ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, te ravnateljica bolnice Damira Bojić. Uz naglasak kako je riječ o obnovi vrijednoj Obnova je to vrijedna 8,44 milijuna eura.

– Po prvi puta Vlada je za razvoj zdravstvenog turizma iz EU sredstava i Državnog proračuna osigurala bespovratna sredstva u iznosu većem od 130 milijuna eura i to za 13 projekata diljem Hrvatske. Zadovoljstvo mi je što se na toj karti projekata našao i projekt Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos te će se izgradnjom novog lječilišnog hotela kao i dodatnih sadržaja, podići kvaliteta pružanja medicinskih usluga i stvoriti kvalitetniji uvjeti rada za sve zaposlenike. Čitav projekt doprinijet će i novoj reprezentativnijoj vizuri Vela Luke čime postajemo konkurentniji i kao turistička destinacija, rekla je Brnjac.

Otvorena je nova Bolnica za majku i dijete na 70 tisuća kvadrata, uloženo je 158 milijuna eura, pogledajte ovdje kako izgleda.

Copy link
Powered by Social Snap