Pretraga

Otvorena nova Bolnica za majku i dijete na 70 tisuća kvadrata, uloženo 158 milijuna eura

A- A+

Svečano je otvoren dugo iščekivani novi bolničkog kompleksa KBC-a Rijeka na Sušaku, poznat i kao Bolnica za majku i dijete. U novu zgradu preselit će se Klinika za ginekologiju i porodništvo, a ondje će se nalaziti i odjel pedijatrijske intenzivne njege i neonatologije te dječji odjel.

Bolnica za majku i dijete Rijeka

Bolnica za majku i dijete Rijeka | foto: Vlada RH

Kompleks nove Bolnice za majku i dijete prostire se na 70 tisuća četvornih metara, a podijeljen je u dvije zgrade. U većoj zgradi površine 40 tisuća četvornih metara nalazi se sama bolnica sa šest katova i dvije podzemne parkirne etaže, dok se u drugoj manjoj zgradi nalazi kotlovnica, centralna kuhinja, praonica i sterilizacija.

Vrijednost investicije iznosi 158 milijuna eura. Bolnica je opremljena suvremenom medicinskom opremom, katovi su povezani s 13 liftova, a svaka bolesnička soba ima vlastitu kupaonicu.

Izdvojeni članak

Novi riječki rotor: Rekonstrukcija ‘T’ raskrižja u kružni tok s četiri izlaza

Bolnička zgrada ima šest nadzemnih i dvije podzemne parkirne etaže, a u drugoj manjoj zgradi bit će smješteni logistički servisi za cijeli KBC. U novu bolnicu ulazi se sa sjeverne strane, preko Kampusa.

Rotor na raskrižju ulica Vjekoslava Dukića i Tome Strižića, na prilazu u bolnicu, trebao bi biti završen do travnja, do kada je Strižićeva ulica zatvorena za sav promet.

Rijeka izrađuje Listu stanova za mlade, baza priuštivo stanovanje kroz najam, pogledajte ovdje o čemu se radi.

Copy link
Powered by Social Snap