Pretraga

Novi riječki rotor: Rekonstrukcija ‘T’ raskrižja u kružni tok s četiri izlaza

A- A+

U punom je jeku rekonstrukcija jednog od najvažnijih prometnih čvorišta na riječkom gradskom području koje predstavlja izravnu poveznicu prema KBC-u Sušak. Riječ je o rekonstrukciji raskrižja ulica Tome Strižića i Vjekoslava Dukića na kojemu se gradi rotor, a  podno kojega se pak izvodi rekonstrukcija mreže vodovoda i odvodnje. Investitori radova su KD Vodovod i kanalizacija i Grad Rijeka, a izvođač tvrtka Izgradnja iz Crikvenice.

rotor Rijeka | foto: Grad Rijeka

rotor Rijeka | foto: Grad Rijeka

Rekonstrukcija raskrižja ulica Tome Strizića i Vjekoslava Dukića započela je u travnju, a radovi bi trebali trajati do prosinca 2023. godine, kada se očekuje i otvorenje nove bolnice na Sušaku čija će osnova prometne povezanosti voditi upravo kroz ove dvije ulice. Naime, ulica Vjekoslava Dukića je prometnica koja povezuje Kampus i Klinički bolnički centar Sušak, a svojim se istočnim krakom spaja i na ulicu Tome Strižića.

Okosnica je nezgodno ‘T’ raskrižje na uzbrdici koje će se transformirati u četverokrako raskrižje s kružnim tokom prometa. Riječ je o ni malo jednostavnom potezu s obzirom na to da položaj dvije ceste i prirodni nagib terena.

Izdvojeni članak

Galerija: Pogledajte kako izgleda najskuplja cesta u Hrvatskoj, otvara se u listopadu

Uz gradnju rotora i obnovu Dukićeve i Strzićeve ulice u duljini od približno 280 metara, na velikom gradilištu radi se i toplovod u sklopu EU projekta ‘Obnova Toplinarstva Grada Rijeke’, te obnavlja infrastruktura sanitarne odvodnje i vodoopskrbe. Također, iskoristit će se situacija otvaranja iskopa za zanavljanje javne rasvjete i telekomunikacijske infrastrukture.

Iz Grada Rijeke izvještavaju kako se zbog intenziteta radova od 26. rujna uspostavlja privremena regulacija prometa uz gradilište. Promet će se regulirati naizmjenično slobodnim prometnim trakom putem građevinskih semafora, dok će se Ulica Vjekoslava Dukića privremeno preregulirati u jednosmjernu (smjer sjeverozapad – jugoistok), čime će biti onemogućeno skretanje iz Ulice Tome Strižića u Ulicu Vjekoslava Dukića. Prometovanje vozila vodit će se obilazno putem Ulice Ivana Matrljana koja će se preregulirati u jednosmjernu (smjer kretanja istok – zapad) te putem Sveučilišne avenije.

Rijeka Gateway terminal bit će najsuvremeniji u ovom dijelu Europe, pogledajte ovdje kada se planira otvorenje.

Copy link
Powered by Social Snap