Pretraga

Hrvati ne odustaju od APN-a: Iz Ministarstva se pohvalili novim brojem zaprimljenih zahtjeva

A- A+

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama i ove godine provodi program subvencioniranja stambenih kredita. Zaprimanje potpunih zahtjeva započelo je 29. ožujka, isti će se razmatrati prema vremenu zaprimanja u APN-u, a odobravat će se do utroška planiranih sredstava koje ove godine iznose 50 milijuna kuna.

papiri

APN, ilustracija | foto: Unsplash

APN je već zaprimila 2.055 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, što pokazuje kako su građani i ove godine spremni dočekali poziv APN-a.

Svrha subvencioniranja stambenih kredita, ističu iz Ministarstva, poticanje je demografske obnove društva i urbane regeneracije naselja, smanjivanje broja odlazaka mladih iz Republike Hrvatske, poticanje većim subvencijama manje razvijene gradove i općine, kao i dodatno subvencioniranje rođene, maloljetne djece i osoba s invaliditetom. Na ovaj način omogućava se rješavanje stambenog pitanja po uvjetima znatno povoljnijim od tržištnih u pogledu kreditnih uvjeta, čemu u prilog govori podatak kako su kamata i rokovi otplate kredita uz nepovratnu državnu subvenciju tijekom godina u silaznoj putanji.

Izdvojeni članak

Korisnici APN kredita najodgovorniji kada su u pitanju otplate mjesečnih rata

Veliki interes mladih

Direktor APN-a Dragan Hristov istaknuo je kako je od početka realizacije ove mjere stambenog zbrinjavanja odobreno ili je u realizaciji ukupno 17.510 subvencioniranih stambenih kredita a iz državnog je proračuna za ovu mjeru dosad isplaćeno oko 430 milijuna kuna.

– Obzirom na veliki interes mladih za ovu mjeru, krajem prošle godine promijenili smo predmetni zakon kako bismo provedbu iste omogućili sve do 2023. godine. Za svaku od tih godina u proračunu smo osigurali po 50 milijuna kuna, tako da za one koji nisu imali priliku ili mogućnost već u ovom pozivu riješiti svoje stambeno pitanje, isto mogu planirati u naredne dvije godine u kojima će Vlada nastaviti podržavati mlade obitelji kroz subvencioniranje stambenih kredita, poručuje ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Sve informacije o načinu prijave te potrebnim dokumentima mogu se pročitati na internetskim stranicama:

Copy link
Powered by Social Snap