Pretraga

Izgradnja četvrte POS zgrade u Umagu teče po planu: Uskoro i peta?

A- A+

U četvrtoj i najvećoj POS zgradi u Umagu održan je sastanak predstavnika APN-a, izvođača radova i Grada Umaga. Zajedno su obišli izgradnju zgrade koja bi trebala biti dovršena krajem ove godine. Početkom naredne godine oko 250 sugrađana useliti u svoje nove domove.

POS zgrada, Umag | Grad Umag

Nova POS zgrada sadrži 84 stana, gradi se na čestici površine 6.601 metara kvadratnih, a sastoji se od šest nadzemnih etaža, dva ulaza, dva stubišta i dva lifta. Na osnovu zahtjeva i usuglašenih potreba sugrađana gradi se: 18 1,5-sobnih stanova, 13 2-sobnih stanova, čak 31 2,5-sobni stan te 20 3-sobnih stanova i dva 3,5-sobna stana. Prodajna cijena stana iznosi 1.300 eura po metru kvadratnom, a može se platiti i kunama po srednjem tečaju HNB-a. Nakon nekontroliranog rasta cijena nekretnina na tržištu, ovo je još jedna potvrda da je poticana stanogradnja jedan od najvrjednijih projekta za mlade na području grada Umaga.

Izdvojeni članak

Sedam obitelji potpisalo ugovore o najmu POS stanova: Samo dva su ostala prazna

Trenutno je u tijeku faza postavljanja toplinske izolacije fasade, deset centimetara kamene vune, koja predstavlja visoku razinu izolacije u okviru energetske učinkovitosti. Navedeni segment uvelike utječe na dugoročnu uštedu troškova stanara.

– U Umagu do sada izgrađeno je ukupno 122 stana, što će, s ovih novih 84, rezultirati s ukupno 206 stanova. Po navedenom smo vodeći grad i primjer dobre prakse u Istri zajedno, na što smo izuzetno ponosni. Ova zgrada je najveći POS projekt u Istarskoj županiji. I tu nećemo stati, već naprotiv, jer po završetku izgradnje ove zgrade započinjemo s aktivnostima na izgradnji iduće, pete po redu. Nećemo stati s projektom poticane stanogradnje sve dok postoje opravdani zahtjevi mladih obitelji za rješavanje stambenog pitanja odabirom poticane stanogradnje. Pitanje mladih je pitanje opstojnosti i održivosti zajednice te jedan od temeljnih motiva ostanka u našem Umagu, rekao je gradonačelnik Vili Bassanese.

Obilazak gradilišta | Grad Umag

Ovo je četvrta POS zgrada u Umagu, a kako piše grad, vjerojatno slijedi i peta. Trenutni radovi na POS zgradi počeli su u lipnju 2021. godine i trebali bi ukupno trajati godinu i pol dana.

Izgradnja četvrte POS zgrade u Umagu teče po planu: Uskoro i peta?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap