Pretraga

Sedam obitelji potpisalo ugovore o najmu POS stanova: Samo dva su ostala prazna

A- A+

U POS-ove stanove u Belišču uselit će se još sedam obitelji. Potpisale su ugovore o najmu i pridružit će se petnaest obitelji koje su ugovore potpisale u travnju. Tri stana su kupljena, a za dvanaest je potpisan ugovor o najmu. Uz novih sedam, to znači da su samo dva stana ostala prazna.

POS zgrada, Belišće | MPGI

Na prigodnoj svečanosti održanoj u belišćanskoj gradskoj vijećnici mlade su obitelji dočekali zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, predsjednik Gradskog vijeća Belišća Domagoj Varžić i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov te im nakon toga uručili ključeve unajmljenih stanova.

Sedam obitelji koje su potpisale ugovore pridružiti će se petnaest drugih obitelji koje su ugovore za stanove potpisale još u travnju. Tri su stana kupljena, s dvanaest korisnika je potpisan ugovor o najmu, pa su sada još samo dva stana ostala slobodna.

Cijena najma iznosi 25 kuna po metru kvadratnom za stanove čija je površina 60 metara kvadratnih nkp ili manja, a za stanove iznad 60 kvadrata nkp cijena najma iznosi 22 kune po kvadratu.

Izdvojeni članak

[FOTO] Grade se novi POS stanovi, pogledajte kako će izgledati

Obitelji koje su potpisale ugovor o najmu, nekretninu mogu i otkupiti za tri do pet godina, u kojem slučaju im se prodajna cijena najma umanjuje za plaćene stanarine, a prodajna cijena iznosi 1.192 eura za četvorni metar.

Spomenimo i kako je u Osječko-baranjskoj županiji dosad izgrađeno 188 stanova po modelu POS-a (Osijek – 110, Đakovo – 30, Donji Miholjac – 24 i Belišće – 24), a sljedeće godine u planu je, nakon dobivanja građevinske dozvole, u Osijeku izgraditi još 206 stanova.

Copy link
Powered by Social Snap