Pretraga

Luksuzni šatori zbog kojih bi u trenu napustili apartman: Unatoč skupim cijenama njihova popularnost sve više raste

A- A+

Kamperice, prikolice i klasični šatori pali su u drugi plan dok su luksuzni šatori polako postali sve omiljeniji smještaj, bez obzira na visoku cijenu koju mogu doseći.

Luksuzni šator kojem malo tko može odoljeti I Pexels; Matheus Bertelli

Robinzonski način kampiranja, borba s vremenskim (ne)prilikama i sve čari koje nam donosi boravak u prirodi, ono su što je mnoge natjeralo da misle kako kampiranje jednostavno nije za njih.

No trendovi se mijenjaju, a kampovi prepuni kampera te montažnih kućica uskoro bi mogli biti zasjenjeni od strane luksuznih šatora koji goste istovremeno povezuju s prirodom ne uskraćujući im luksuzan i komforan interijer ali i vanjski dizajn.

Izdvojeni članak

Tradicijsko tkanje: Etno platna koja mogu upotpuniti svaki suvremeni interijer

Cijene idu i do 20.000 eura

Ponudom luksuznih šatora rodio se i glamping, točnije ‘glamorous camping’ koji označava standardno kampiranje u prirodi ali se pritom ne zanemaruje luksuz kao ni moderna tehnologija, na koju su mnogi navikli kod klasične vrste smještaja.

Komforni šatori uglavnom imaju i čvrstu podlogu te su pogodni u svim vremenski uvjetima. S obzirom na to da luksuzom i komforom ne zaostaju za pravim malim apartmanom, ovakvi šatori mogu dosegnuti cijenu do 20.000 eura.

Zanimljiva je činjenica kako je ovaj trend polako ali sigurno pronašao svoje mjesto i u Hrvatskoj, a kako izgledaju lukuzni šatori kod nas, ali i u svijetu – otkrit ćemo vam u daljnjem tekstu.

Kamp Lanterna – Poreč

Jedno od glamping sela u Hrvatskoj pronaći ćete ako dođete do Poreča, točnije u kamp Lanterna. Spoj prirode i luksuza u njihovim šatorima objašnjavaju zašto mnogi odabiru baš ovakvu vrstu odmora.

Plage Cachée Glamping – Vrboska

Šatori skriveni u borovoj šumi, nedaleko kristalno čistog mora otoka Hvara, u kojima ćete se osjećati kao da ste posjetili hotel s pet zvjezdica nudi i Plage Cachée Glamping.

U zimskom ruhu

No luksuzan predah u šatoru nije rezerviran samo za ljetni odmor.

Iako će vam prva poveznica kada su u pitanju šator i kampiranje biti odmor za vrijeme toplijih mjeseci to ne mora nužno biti jedino vrijeme kada je prihvatljivo boraviti u luksuznom šatoru. Skandinavci, Švicarci, Kanađani i mnogi drugi koji razvijaju turizam na temelju prirodnih ljepota imaju brojne ponude ovakvih nastambi na bajkovitim lokacijama u zimskom periodu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAYAS5 (@mayahallenbarter)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @mayas5 (@hansundulrich)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAYAS5 (@mayahallenbarter)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAYAS5 (@mayahallenbarter)

Šumska idila

Na kraju bez obzira bio šator uz more, na sjeveru ili u staroj borovoj šumi – glamping omogućava suživot s prirodom na nikad luksuzniji način. Svjež zrak i predivan krajolik koji možete promatrati iz udobnosti svog kreveta samo su neke od stvari zbog kojih će možda i neki od vas odabrati novi način kampiranja.

Do tada ostavljamo vas da uživate u predivnim prizorima luksuznih šatora diljem svijeta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kartagener Associates Inc (@kai_nyc)

 

 

Copy link
Powered by Social Snap