Pretraga

Najzaduženija građevinska firma pokušava naći izlaz: Prodaje svoju imovinu za milijarde dolara

A- A+

Kineska kompanija Evergrande najzaduženija je građevinska firma na svijetu s dugom preko 300 milijardi američkih dolara. Već gotovo dvije godine pokušava pokriti zaduženja i izvaditi se iz ove katastrofalne situacije, a sada je počela prodavati i imovinu s kojom raspolaže.

Neboderi u Kini | Screenshot/Youtube

Državne tvrtke iz grada Shenyanga, na sjeveroistoku Kine, kupile su udio firme China Evergrande Group u Shengjing banci  na aukciji za 7,3 milijarde juana (1,05 milijardi američkih dolara), piše Reuters da su objavili iz aukcijske platforme Alibaba.

U srpnju je Evergrande, najzaduženija građevinska firma na svijetu, rekla da je njenoj firmi, Evergrande Nanchang, naređeno da neimenovanom jamcu plati 7,3 milijarde juana zbog nepoštivanja dužničkih obveza. Jedinica je dala protujamstva u obliku zaloga od ukupno 1,3 milijarde dionica koje je držala u Shengjing banci sa sjedištem u Shenyangu.

Izdvojeni članak

Evergrande prodaje svoj projekt za gotovo 600 milijuna dolara: I dalje imaju puno za vratiti

Prema aukcijskoj platformi, 1,3 milijarde dionica u Shengjing banci u vlasništvu Evergrande Nanchang prodavao je, na dražbi, Srednji narodni sud u Shenyangu po početnoj cijeni od 7,3 milijarde juana. Prema organskom zakonu Narodnih sudova Narodne Republike Kine, sudovi srednjih naroda rješavaju relevantne važne lokalne slučajeve u prvom redu i razmatraju žalbene predmete osnovnih ljudskih sudova. Pobjednik, grupa sedam kompanija uključujući Shenyang Helping District State-owned Assets Management Company i Shenyang Hi Tech Development Investment Holding Group, bio je jedini ponuditelj na dražbi koja je zatvorena u srijedu.

Izdvojeni članak

Evergrande u još većim problemima zbog odlaska dva direktora: Očekuje se intervencija Kine

Opterećena s više od 300 milijardi dolara dugova, tvrtka Evergrande se bori s otplatom svojih brojnih vjerovnika prodajom imovine i restrukturiranjem duga. 1,3 milijarde dionica čini 14,6% udjela u Shenjiang banci. Evergrande, koji je držao 36,4% u banci na kraju 2020., rasprodaje svoje udjele u banci otkako je upao u dužničku krizu u drugoj polovici prošle godine.

Najzaduženija građevinska firma pokušava naći izlaz: Prodaje svoju imovinu za milijarde dolara
Share via
Copy link
Powered by Social Snap