Pretraga

Nove informacije o sljedećem krugu APN kredita, pogledajte kada počinje

A- A+

Cijene nekretnina naglo rastu, cijena kvadrata je za 31,5 posto viša nego prije pet godina. Stanovi u novogradnji u Zagrebu ili Splitu dosežu i preko četiri tisuće eura po kvadratu, a bez državne subvencije za stambeni kredit, rijetko koja mlada obitelj si može priuštiti kupnju novog stana.

Unsplash

Još jedan krug APN-ovih kredita kreće na proljeće, potvrđeno je to Dnevniku Nove TV. Mnogi su zainteresirani za te kredite jer stan s dvije spavaće sobe (jednu dječju) u novogradnji u boljim kvartovima će se teško naći za ispod 200.000 eura.

Izdvojeni članak

Pogledajte kako se cijene nekretnina u Hrvatskoj rangiraju s ostatkom EU u posljednjih 10 godina

– Kvadrat novogradnje kreće se između 3000 i 4000 eura na dobrim lokacijama, kako u Splitu tako i u Zagrebu. Na rubnim područjima je između 2000 i 2500 eura’, izjavila je Jasmina Biliškov iz Udruženja poslovanja nekretninama za Dnevnik Nove TV.

Na cijene stanova utječe više faktora, porast cijena građevinskog materijala, inflacija, rast turizma i sl. Veliki utjecaj imaju i banke koje dosta toga mogu olakšati manjim kamatama na stambene kredite kako bi mlade obitelji imale priliku za novi dom.

Izdvojeni članak

Što je isplativije, kupiti stan u novogradnji ili izgraditi kuću?

Nova runda subvencioniranih kamata za stambene kredite počet će natječajem u proljeće 2022. godine.

Izdvojeni članak

Cijene kvadrata novih stanova za 31,5% skuplje nego prije pet godina

Guverner HNB-a poručio je kako ne vidi promjenu u rastu cijena nekretnina dok se cijena novca, odnosno kamatnih stopa, ne promijeni. Drugim riječima, veće kamate mogu sniziti cijene nekretnina, prenosi Dnevnik.

Nove informacije o sljedećem krugu APN kredita, pogledajte kada počinje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap