Pretraga

Oklahoma City dobiva drugi najviši neboder u SAD-u, samo 8 metara niži od One WTC

A- A+

Predstavljeni su planovi za novi grandiozni neboder u Oklahoma Cityu koji bi trebao postati drugi najviši neboder u Sjedinjenim Državama. Kao i drugi najviši na cijeloj zapadnoj hemisferi. Neboder radnog naziva ‘The Boardwalk in Bricktown’ visine je 533 metara, a prostirat će se na površini većoj od 3 hektara.

The Boardwalk at Bricktown

The Boardwalk at Bricktown | foto: AO Architects

‘Boardwalk in Bricktown’ neboder dizajnirao je studio AO za programere Matteson Capital i Thinkbox, te je dio većeg razvojnog pokreta u središtu grada. Njegovom izgradnjom Oklahoma City će dobiti poptpuno novu vizuru.

Po realizaciji trebao bi doseći visinu od 533,4 metara što je tek 8 metara manje od trenutno najviše zgrade u SAD-u, One World Trade Center.  Što se tiče svjetske ljestvice, novi neboder će biti na osmom mjestu, odmah ispred financijskog centra Guangzhou CTF, prema KPF-u.

Izdvojeni članak

10 najviših nebodera na svijetu

Zgrada će prvenstveno biti stambeni prostor i uključivat će između 1.528 i 1.776 stanova. Također, tu će biti i hotel, trgovine, ugostiteljski objekti i zabavni sadržaji. Uz najviši toranj, građevina će sadržavati i tri manja tornja.

The Boardwalk at Bricktown

The Boardwalk at Bricktown | foto: AO Architects

Iz studija AO ističu kako će ‘The Boardwalk u Bricktownu’ pružiti uzbudljivu arhitektonsku tapiseriju modernog dizajna i bogato iskustvo mješovite namjene u srcu živahne zabavne četvrti.

– Dizajniran da bude druga najviša zgrada u zemlji, ovaj hrabri razvoj obuhvaća više od 3 hektara i približno 185.000 kvadratnih metara stambenih, ugostiteljskih, maloprodajnih, restorana i zabavnih sadržaja. Unutar svojih elegantnih oblika, hotel Dream s 480 ključeva i stambeni tornjevi imat će svaki svoje jedinstvene luksuzne sadržaje, stvarajući dinamično urbano središte za stanare i posjetitelje, ističu iz AO-a.

Visoke nebodere je teško održavati, pogledajte ovdje kakve sve boljke muče jedan od najviših na svijetu.

Copy link
Powered by Social Snap