Pretraga

Opet se priča o ‘Dubaiju na Savici’: Održana sjednica Mjesnog odbora

A- A+

Za one koji ne znaju, ‘Dubai na Savici’ je kolokvijalni naziv za poslovno-stambeni objekt o kojem je počela priča još prije skoro deset godina. u 2013. godini podigla se prašina oko izgradnje ovog kompleksa na samom istoku Savice uz Aveniju Marina Držića.

Zelena površina na kojoj bi trebao biti Dubai na Savici | Screenshot/GoogleKarte

Nakon toliko godina, Dubai na Savici se opet našao u javnom prostoru jer je ovih dana austrijski investitor tražio od lokalne zajednice “konzultacije i podršku”, no nije ih dobio, piše u nedjelju Jutarnji list.

Prošlu srijedu održala se deveta sjednica Vijeća mjesnog odmora Trnjanska Savica na kojoj je druga točka dnevnog reda bila “Interes investitora za realizaciju projekta izgradnje poslovno-stambenog centra Savice, s konzultacijom i uz podršku lokalne zajednice”.

– Vijeće Mjesnog odbora Trnjanska Savica smatra da realizacija projekta izgradnje Poslovno-stambenog centra Savica na predloženi način nije u interesu građanki i građana Trnjanske Savice te Vijeće neće surađivati s investitorom na razvoju projekta, piše u zaključku Vijeća.

Iza projekta stoji tvrtka Projekt Savica d.o.o., a kompleks je buru u javnosti podigao još 2013. kada je odabran. Na javnom natječaju koji je financirao investitor, tvrtka Savica projekt austrijskih vlasnika M.O.F. Immobilien AG, izabran je između 15 radova onaj tvrtke ATP i tima koji predvodi arhitekt Travaš, a otada je provedena i javna rasprava, dok je u travnju 2014. tornjeve na Savici čak i Gradska skupština prihvatila kao gradski projekt.

Projekt, inače, uključuje četiri tornja, od kojih najviši ima čak 135 metara, a trebao bi se smjestiti na parceli između sportskog igrališta Chromos i križanja s Držićevom. Riječ je o parceli površine oko 13 tisuća četvornih metara, a projekt je podrazumijevao gradnju nebodera od 30 do 37 katova, piše novinarka Jutarnjeg lista Vanja Nezirović.

– Tijekom javne rasprave zaprimljen je veći broj primjedbi građana koje su se ponajviše odnosile na predimenzioniranost i preveliku katnost planirane gradnje, preveliku gustoću, premalo zelenih površina, zasjenjenje okolnih zgrada, pritisak planiranih sadržaja na ionako nedovoljnu prometnu, komunalnu i društvenu infrastrukturu, piše u Zaključku Vijeća.

Ispod teksta je objava u Facebook grupi Savica ZA Park u kojoj su članovi stanovnici Trnjanske Savice.

Opet se priča o ‘Dubaiju na Savici’: Održana sjednica Mjesnog odbora
Share via
Copy link
Powered by Social Snap