Pretraga

Prenamjena još jedne kultne zgrade: Derutni Obrtnički dom uskoro postaje hotel

A- A+

Zgrada Obrtničkog doma u Splitu uskoro bi trebala proći kroz proces prenamjene u nekretninu za turističke svrhe. Dom, koji je trenutno u jako lošem stanju, trebao bi postati novi hotel u zoni grada koja je nekoć bila isključivo industrijska. Zahtjev za građevinsku dozvolu već je predan.

Obrtnički dom Split | foto: Screenshot Google Maps

Zgrada u kojoj su obrtnici djelovali desetljećima prema novim planovima postaje nekretnina ugostiteljsko-turističke namjene.

Obrtnički dom u Splitu, smješten na adresi Put Supavla 39 prema planovima vlasnika i investitora uskoro bi trebao postati nekretnina ugostiteljsko-turističke namjene, točnije hotel. Dom je smješten u dijelu grada koji je nekoć bio industrijska zona, ali danas se njegova namjena itekako mijenja.

U prostorijama zgrade Obrtničkog doma godinama su djelovali obrtnici i članovi zadruge ‘Privrednik’ sada je u vlasništvu tvrtke Manas koja budućnost ove nekretnine vidi daleko od obrtništva.

Izdavanje građevinske dozvole

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, gradskoj upravi već je podnesen zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za radove na Obrtničkom domu. Riječ je, kako navode, o rekonstrukciji građevine u ugostiteljsko-turističke namjene, a iza kojih stoji tvrtka koja je u Splitu poznata po projektima uređenja hotela Cornaro i stare Pošte u centru grada.

Rekonstrukcija Obrtničkog doma počet će vrlo brzo, što potvrđuju i bageri koji se već nalaze na lokaciji radova.

Izdvojeni članak

Novi život kultne gradske zgrade: Može li pošta postati hotel?

Tvrtka Manas vlasništvo nad nekretninama Obrtničkog doma preuzela je u studenom 2019. godine odlukom Općinskog suda. Nekretnina je do tada bila u vlasništvu tvrtke ‘Privrednik Stanogradanja‘, koja zbog stečaja temeljem ovršne odluke nekretninu predaje novom vlasniku.

Copy link
Powered by Social Snap