Pretraga

Novi život kultne gradske zgrade: Može li pošta postati hotel?

A- A+

Stara pošta, kako se u Šibeniku često naziva zgrada nedaleko od gradske rive, u budućnosti će možda postati hotel. Ideju o prenamjeni iznio je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo šibenskom gradonačelniku Željku Buriću. No, izgleda da su potresi utjecali i na planove na obali.

pošta

Stara pošta | foto: Screenshot Google Maps

Na sastanku održanom u Zagrebu susreli su se šibenski gradonačelnik Željko Burić i predsjednikom Uprave Hrvatske pošte Ivanom Čulom.

Ivan Čulo naveo je za vrijeme sastanka da Hrvatska pošta još uvijek stoji iza ideje o prenamjeni zgrade stare pošte u Šibeniku u hotelski kapacitet, a aktivnosti vezane uz prenamjenu planiraju pokrenuti u drugoj polovici godine.

Riječ je o zgradi koju je Hrvatska pošta pokušala prodati na javnom natječaju 2014. godine za 1,4 milijun eura, no to im nije pošlo za rukom. Nakon toga objavljuju najavu da će se zgrada Hrvatske pošte ipak prenamijeniti i aktivirati u najboljem svjetlu.

Izdvojeni članak

Revitalizacija i/ili problemi: Kako je europski novac promijenio vizuru Šibenika

Pošta ili hotel?

O planovima Hrvatske pošte za zgradu u Šibeniku upit su poslali sa Šibenskog portala, na što su dobili odgovor da se još uvijek aktivno radi na utvrđivanju namjene zgrade u središtu Šibenika te dodaju da je cijeli proces usporen zbog pandemije koronavirusa, ali i potresa koji su pogodili dio Hrvatske tijekom prošle godine.

– Znamo da iz perspektive Šibenika to ne izgleda na prvu povezano, ali sve napore koje ulažemo u investiranje i u aktivaciju naših nekretnina ne možemo gledati izdvojeno. Dakle, ovo je bila izvanredna prilagodba situaciji, obzirom da smo bili jako fokusirani na kontinuirano pružanje usluga uslijed pandemije i saniranje štete nastale u potresima. Čim odredimo najbolje rješenje koje je u interesu tvrtke i lokalne zajednice obavijestit ćemo javnost i medije, odgovorili su iz Uprave Hrvatske pošte Šibenskom portalu.

Izdvojeni članak

Bivša vojarna postaje novi koncertni prostor, skate park i dvorana za penjanje

Copy link
Powered by Social Snap