Pretraga

Priručnik za podstanare: Evo što sve trebate znati ako ste u najmu

A- A+

U gradovima Hrvatske bilježi se nezanemariv postotak stanovništva koje svoje stambeno pitanje rješava putem najma stana na tržištu. No isto tako oni koji žive u najmu u veoma su nesigurnom i nezaštićenom položaju i nerijetko nisu upoznati sa svojim zakonski zagarantiranim pravima.

Foto: Unsplash

U udruzi Pravo na grad analizirali su zakonodavni okvir i provedbu Zakona o najmu stanova, kao i postojeće ugovore o najmu te kroz radionice za podstanare prikupili i analizirali mnoga podstanarska iskustva ne bi li zajedno sastavili tzv. Idealni ugovor.

Što sve sadrži priručnik

Rezultat toga je Priručnik za podstanare koji sadrži opis pojedinih elemenata ugovora o najmu stana, primjere iz postojećih ugovora, zakonski okvir i preporuku za najmoprimce pri pregovorima o ugovoru.

Na kraju priručnika možete pronaći relevantne adrese za besplatnu pravnu pomoć u nekoliko gradova i županija kao i adrese na koje u gradskoj upravi možete priložiti potpisani ugovor.

Izdvojeni članak

Tri jeftina i jednostavna trika kako da personalizirate podstanarski stan

Isto tako u tiskanoj verziji priručnika pronađite Ugovor o najmu stana koji možete istrgnuti i koristiti, a na linku ispod ugovor možete pronaći u editabilnoj verziji i prilagođavati ga ukoliko je potrebno. Ostale informacije pronađite na LINK-u.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Copy link
Powered by Social Snap