Pretraga

Tri jeftina i jednostavna trika kako da personalizirate podstanarski stan

A- A+

Život u podstanarstvu sve je samo ne jednostavan. Stanovi koje si može priuštiti osoba s prosječnom hrvatskom plaćom često su derutni, dok vlasnici mnogih ne dozvoljavaju temeljitije promjene u stanu poput zamjene starih ormara i sl. Neki podstanari s druge strane ne žele ulagati u prostor koji nije njihov te u namještaj koji ukoliko budu primorani iseliti, neće moći ponijeti sa sobom. No to ne znači da vaš podstanarski stan ne može biti uređen u vašem stilu te vam omogućiti da se osjećate kao u svom domu.

Foto: Unsplash

Detalji su kada je u pitanju uređenje doma ključni, a male promjene u stanu s predmetima koje možete ponijeti sa sobom gdje god išli, napravit će veliku promjenu. Za početak iskoristite ostavu kako bi u nju stavili sve stvari koje vam se u stanu ne sviđaju, poput porculana, starih okvira sa slikama, neugledne lampe. Ukoliko nemate ostavu dobra su opcija i plastične kutije koje možete staviti pod krevet ili pak na ormar. Kada ste sve raščistili od nepotrebnih stvari, vrijeme je uređenje.

Izdvojeni članak

Uredite stan poput Meghan Markle. Vojvotkinja otkrila tajne svog interijera

‘Nove’ površine

Stari kauč, fotelje, ali i stolovi mogu zaista pokvariti prvi dojam stana. Uložite u razne prekrivače kombinirajući različite boje i uzorke. Dodajte mnoštvo jastučića, one manje možete pronaći i za desetak kuna, te kupite jastučnice koje će odrediti stil vašeg stana. Na taj način ne samo da se možete igrati s bojama i motivima, već možete stan mijenja zavisno o godišnjem dobu. Za ljeto koristite svjetlije boje – bež, bijelu, brojne pastelne nijanse… Dok se po zimi možete igrati zagasitim bojama i tkaninama poput pliša koji čak možete ukomponirati i sa zavjesama. Ulaganje u tkanine uvijek je dobra opcija koja će vam koristiti u svakom stanu.

Isto tako ako vam se ne sviđa pod u stanu, a tepih vam je skupa opcija, iskoristite prostirke s različitim motivima.

Zelenilo unosi život u stan

Biljke su uvijek dobra opcija. Koristeći razne vrste možete unijeti boje u dom te skrenuti pažnju s ružne komode ukoliko ju oplemenite s nekoliko kućnih biljaka. Ako se pak odlučite za neke veće i egzotičnije, garantirano će oči gosta biti usmjerene samo na njih, dok će vama u zgradu dovesti dašak prirode.

Pristupačne su i izvrsna su ideja kako popuniti prazan prostor.

Posteri i slike

Kako bi vaš prostor bio personaliziran, najpovoljnija i najjednostavnija opcija nalazi se u dekoraciji zidova. Postoje mnogi načini kako da to napravite, bilo da se odlučite za fotografije s putovanja ili pak postere iz svojih omiljenih filmova, ono što odaberete jednostavno će dati vaš pečat prostoru. Čak i način na koji ih stavite na zid, bilo u okviru ili bez – možete napraviti veliku razliku. Neke od ideja pronađite u nastavku.

Copy link
Powered by Social Snap