Pretraga

Prodaje se kultni splitski hotel: Početna cijena hotela Bellevue iznosi 7,1 milijuna eura

A- A+

Kultni splitski hotel Bellevue ide na prodaju, i to po početnoj cijeni od 7,1 milijuna eura. Odluka je to koju je donio Trgovački sud u Splitu, a koju potpisuje sutkinja Ana Golub Gruić.

Split hotel Bellevue

Hotel Bellevue u Splitu, foto: Visual Hunt; michaelpickard

Splitski hotel Bellevue koji se nalazi na Prokurativama u samom centru Splita ide u prodaju, i to po početnoj cijeni od 7.167.031,65 eura. Uz samu nekretninu se prodaju i sve pokretnine i oprema koja se nalazi u samoj zgradi hotela. Procijenjena vrijednost imovine iznosi 9.556.042,21 eura (9.290.596,59 eura za nekretnine + 265.445,62 EUR za pokretnine). U slučaju da se hotel ne uspije prodati u prvom krugu ponuda, početna cijena u drugom krugu će iznositi 4.778.021,10 eura.

Jamčevina iznosi dva milijuna eura, a potrebno ju je uplatiti na žiro račun Trgovačkog suda u Splitu, prije samog slanja ponude. Ponude se dostavljaju preporučenom pošiljkom u zatvorenoj omotnici na adresu Trgovačkog suda u Splitu, Sukoišanska 6, s naznakom ‘NE OTVARATI – ponuda za kupnju St-614/2022 Stečajna masa iza Laurus d.d. u stečaju’.

Donosimo i tekst čitavog rješenja.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Povijest hotela

Ovo je jedan od najstarijih hrvatskih hotela, koji se prvi put spominje oko 1875. godine, pod imenom Hotel de la Ville. Vodio ga je Spiridone Tocigl, a posebno je bio poznat po znamenitoj kavani, ali i ljekovitim kupkama pod nadzorom hotelskog liječnika. U njemu su boravile razne povijesne znamenitosti, između ostalog Agatha Christie i Anatole France, piše u Facebook grupi Split kroz povijest.

Izdvojeni članak

[FOTO] Znate li zašto Prokurative izgledaju kao da su smještene u Italiji?

Trenutno ime je hotel dobio početkom 20. stoljeća, kada ga je preuzeo J.L. Crown. Upravo je 1933. godine hotel dobio grijanje, toplu vodu, lift i kupaonice uz sobe. Sredinom stoljeća, 60-ih i 70-ih godina, kavana i hotel su bili središnje mjesto Splitskog festivala, a mnogi će ga prepoznati kao i kulisu u kultnoj seriji Velo misto.

Copy link
Powered by Social Snap