Pretraga

Split daje stanove u najam socijalno ugroženima: Prvi puta od 2004. godine

A- A+

Split je proveo javni natječaj za davanje stanova u najam socijalno ugroženim građanima. Posljednji put je Split proveo ovakvu mjeru 2004. godine, a 2011. i 2019. je bila poništena. Ove godine više od pola prijavljenih nije zadovoljilo kriterije.

Ilustracija, foto: Unsplash; Maria Ziegler

Nakon provedenog Javnog natječaja za davanje stanova u najam socijalno ugroženim građanima, na Oglasnoj je ploči u Gradskoj upravi i na Službenoj mrežnoj stranici Grada Splita objavljena Privremena lista prvenstva na kojoj se našlo 75 podnositelja zahtjeva za dodjelu. Prigovor na obavljeno bodovanje i utvrđeni redoslijed na Listi podnositelji mogu izjaviti zaključno do 9. kolovoza 2022. a istekom roka, odnosno nakon rješavanja po prigovorima, Gradonačelnik će donijeti konačnu Listu prvenstva za naredne 4 godine.

Natječaj je proveden temeljem novog Pravilnika kojim su revidirana mjerila za utvrđivanje Liste reda prvenstva, a donio ga je gradonačelnik Ivica Puljak u rujnu prošle godine u namjeri da se u prioritet pri utvrđivanju budućih korisnika gradskih stanova stavi socijalno najugroženije građane poput osoba s utvrđenim invaliditetom, samohranih roditelja i roditelja njegovatelja.

Izdvojeni članak

Izabran pobjednik natječaja: Poznato kako će izgledati Znanstveno-inovacijski centar u Splitu

Podneseno je ukupno 186 zahtjeva, a nakon obrade je utvrđeno da 111 podnositelja ne ispunjava uvjete za dodjelu stana u najam i da je jedan podnesen izvan propisanog roka. Svi oni čiji su zahtjevi odbijeni imali su pravo izjaviti prigovor Gradonačelniku, a tu mogućnost je iskoristilo 49 podnositelja. Svi dokumenti natječaja nalaze se ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap