Pretraga

Izabran pobjednik natječaja: Poznato kako će izgledati Znanstveno-inovacijski centar u Splitu

A- A+

Objavljeni su rezultati natječaja za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje ‘Znanstveno-inovacijskog centra Sveučilišta u Splitu – ZIC’. Prvo mjesto je odnio rad čiji su autori Lea Pelivan, dipl.ing.arh. i Toma Plejić, dipl.ing.arh..

Idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje ‘Znanstveno-inovacijskog centra Sveučilišta u Splitu – ZIC’, foto: Hrvatska komora arhitekata

Natječaj je raspisalo Sveučilište u Splitu, a proveo Ured ovlaštenog arhitekta Miljenka Bernfesta j.d.o.o. iz Zagreba. Pravo sudjelovanja su imale fizičke i pravne osobe i to kao autor pojedinac ili autorska grupa od više članova od kojih najmanje jedan mora biti ovlašteni arhitekt, dipl. ing.arh. ili mag. ing.arch. Ostali uvjeti sudjelovanja bili su određeni uvjetima natječaj.

Na natječaj je u propisanom roku pristiglo sedam ponuda, koje je ocjenjivao ocjenjivački sud u sljedećem sastavu: prof. Dario Gabrić; dipl.ing.arh., ovl. arh. (predsjednik Ocjenjivačkog suda), prof. Tin Sven Franić, dipl.ing.arh., ovl. arh., prof.dr.sc. Darovan Tušek, dipl.ing.arh., ovl. arh., prof. dr. sc. Tomislav Kilić, prof. dr. sc. Leandra Vranješ Markić. Pri ocjenjivanju radova, uzeti su u obzir sljedeći kriteriji:

  • urbanistički i prostorni koncept u odnosu na širi i uži urbani  kontekst
  • provedivost prostornog programa u odnosu na natječajni zadatak
  • funkcionalne, estetske, oblikovne i prostorne kvalitete
  • etapnost provedbe plana izgradnje
  • racionalnost i ekonomičnost rješenja (na temelju orijentacijskih, poznatih i planiranih podataka,..)
  • cjelovitost i uravnoteženost programskih i prostornih rješenja, kako u generalnoj koncepciji tako i kroz rješenja pojedinih segmenata u prostoru (namjena, formiranje građevinskih cjelina i volumena u odnosu na okolni prostor, režim prometa, zelenilo, vizure,…)
    Izdvojeni članak

    PMF provodi novi projekt u suradnji s Norvežanima: Split dobiva akcelograf

Nagrade su dodijeljene najboljih pet radova, a kreću se od 37.348,02 kn bruto za peto mjesto, pa do  186.740,10 kn bruto za pobjednički rad. Autori pobjedničkog rada su Lea Pelivan, dipl.ing.arh. i Toma Plejić, dipl.ing.arh., a njihovi suradnici su bili: Luka Bosnić, m.i.a., Matija Poštenik, m.i.a.; Ria Tursan, m.i.a. i Nikša Laušin, dipl.ing.arh. – vizualizacije. Evo kako će izgledati Znanstveno-inovacijski centar Sveučilišta u Splitu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap