Pretraga

Tiskara Vjesnik se gasi, što će biti s poznatom zgradom? Evo tko su vlasnici nekretnine

A- A+

Iz uprave Vjesnika predložili su vlasnicima gašenje tiskare – predlaže se gašenje djelatnosti i likvidacija tvrtke. Konačna odluka o gašenju bit će donesena 5. srpnja na Glavnoj skupštini gdje će dioničari Vjesnika glasati o prestanku Društva. No, ako je Vjesniku zaista kraj, postavlja se pitanje što će biti s vrijednom nekretninom s poslovnim prostorima na eminentnoj lokaciji u Zagrebu.

cvjetno_naselje-2

Vjesnikov neboder; foto: David Mandić | baustela.hr

Čini se da je kraj sve bliži za Vjesnik. Potencijalno će se ugasiti posljednji dio nekad moćne izdavačke kuće sa šest tisuća zaposlenih. Deset godina nakon gašenja političkog dnevnika Vjesnika, u srpnju se odlučuje o sudbini onoga što je ostalo. No, ako se i Vjesnik ugasi, ostaje ogromna nekretnina s poslovnim prostorima koja će zasigurno zainteresirati mnoge. Vjesnik se nalazi na križanju Slavonske avenije i Savske ceste, u Cvjetnom naselju u kojem su jedni od skupljih kvadrata nekretnina u Zagrebu. Osim toga, Savska i Slavonska su jako prometne ceste uz koje ima mnogo poslovnih prostora.

No, u javnosti se postavlja pitanje: U kojoj je većini Vjesnik zapravo vlasnik nekretnine u cijelom kompleksu? Prema katastru, ova čestica se dijeli na jedanaest vlasnika.

Katastarska čestica na kojoj je Vjesnikov neboder | Screenshot/Katastar.hr

Prema vlastovnici ove katastarske čestice, najviše posjeda ima Republika Hrvatska, suvlasnički dio države je 3.860/10.000. Drugi najveći dio ima Vjesnik D.D. (država je je vlasnik 53 posto dionica Vjesnik D.D.-a), 2.236/10.000. Slijedeća tri dijela su podjednake veličine, Allegheny Financial D.O.O. (1.189/10.000), Konzum Plus D.O.O. (1.096/10.000) i VLM Cvjetno Nekretnine D.O.O. (1.089/10.000).

Izdvojeni članak

Katastar, katastarske čestice, katastarski planovi, sve što trebate znati

Allegheny Financial je tvrtka koja se bavi nekretninama kojoj je osnivač između ostalih i Ninoslav Pavić, koji je također suosnivač tvrtke Europapress Holding, nekadašnji nakladnik Jutarnjeg lista, koja danas više ne postoji. Konzum Plus se odnosi na dio katastarske čestice u kojoj je Tisak, čiji je vlasnik kao i Konzuma, Agrokor. VLM Cvjetno Nekretnine je agencija za nekretnine, a kratica VLM znači Večernji list Media. VLM Cvjetno Nekretnine također ima još jedan suvlasnički dio, no puno manji (20/10.000).

Vjesnik | Screenshot/GoogleEarth

Manje suvlasničke dijelove imaju Multiprint D.D. (277/10.000) koji je u stečaju od 2015. godine, Krešo Culjak (132/10.000) i Plavi radio D.O.O. s dva suvlasnička dijela (98/10.000 i 6/10.000).

Copy link
Powered by Social Snap