Pretraga

U šibenskoj zoni ‘Podi’ prodaje se 49.275 četvornih metara građevinskog zemljišta

A- A+

Nakon dugo vremena raspisan je natječaj za prodaju građevinskih parcela na području gospodarske zone ‘Podi’ u Šibeniku. Prema najavama upravnih tijela ove tvrtke, po okončanju natječaja očekuje se da će poduzetnička zona postati bogatija za šest novih stanara.

Podi Šibenik

Podi šibenik | foto: Podi

Predmet natječaja je prodaja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone ‘Podi’, u okviru dijela prve prostorne cjeline određene Urbanističkim planom uređenja, a radi izgradnje gospodarsko – poslovnog i/ili gospodarsko – proizvodnog sadržaja suglasno određenjima Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone „Podi“ – Grad Šibenik. Prodaje se 6 parcela, dvije u katastarskoj općini Dubrava i četiri u katastarskoj općini Danilo Biranj, ukupne površine 49.275 četvornih metara.

Iz Grada Šibenika objašnjavaju kako sudionici natječaja mogu biti domaće i strane, pravne i fizičke osobe registrirane za obavljanje djelatnosti koja dovodi do ostvarenja cilja raspolaganja zemljištem. Pojedini natjecatelj ovlašten je podnijeti samo jednu ponudu za natječaj.

Najniža cijena – 5 eura za kvadrat

Onaj tko želi ‘useliti’ u ‘Podi’ u okviru natječajne dokumentacije mora, između ostaloga, priložiti idejni projekt, te dokumentaciju koja obuhvaća iznos planiranih ulaganja i izvora financiranja idejnog projekta. Ponuđena cijena mora biti izražena po jednom metru četvornom i u ukupnom iznosu za cijeli prostor buduće građevinske parcele i samostalne zemljišne čestice, pri čemu ponuđena cijena za jedan metar četvorni ne smije biti manja od 5,00 eura neto. Obavezno je uplatiti i jamčevinu.

Izdvojeni članak

Šibenik – ugovorena druga faza radova za Spomen sobu Domovinskog rata

Napominje se i kako rok valjanosti ponude ne smije biti kraći od 60 dana od dana početka tijeka roka za podnošenje ponuda, te da će se najboljim ponuditeljem smatrati onaj koji je do zadnjeg dana zadanog roka predao potpunu ponudu koja u sebi sadrži svu navedenu dokumentaciju sukladno uputama ponuditeljima, Općim i posebnim uvjetima, koji je ostvario najveći broj bodova bodovanjem u zadanoj bodovnoj listi koja je sastavni dio natječajne dokumentacije.

Podi Šibenik

Podi Šibenik | foto: Grad Šibenik

Raste broj ‘Podi’ stanara, razvoju pomaže spoj na ‘Dalmatinu’

Poduzetnička zona Podi – Šibenik nalazi se u Šibensko-kninskoj županiji u neposrednoj blizini grada Šibenika. U svim razvojnim dokumentima utvrđena je kao zona županijskog značaja, a prema svim prostornim pokazateljima zona predstavlja izuzetan potencijal u razvoju regije. Naime smještena u priobalnom području Županije koje je najrazvijenije i najgušće naseljeno područje. Planirani i očekivani razvoj zone Podi očekuje se u nekoliko pravaca. Prvenstveno to je vezano uz blizinu luke Šibenik što omogućuje aktiviranje i korištenje kapaciteta Luke za potrebe raznovrsnih sadržaja i poslova.

Izdvojeni članak

Država darovala zemljište Šibeniku: Gradi se novi vatrogasni dom

Također, zonu ‘Podi’ Agencija za investicije i konkurentnost Republike Hrvatske 2015. godine proglasila je najboljom poduzetničkom zonom u Hrvatskoj. To su prepoznali i brojni investitori, pa tako da ‘Podi’ danas broji četrdesetak ‘stanara’. Među njima najnoviji je šibenska tvrtka Cantabile, koja je ovdje krajem travnja kupila 5.853 četvornih metara zemljišta, te započela izgradnju svog novog i objedinjenog pogona za proizvodnju slastičarskih proizvoda. Novi pogon trebao bi biti uskoro u funkciji i zapošljavati 50 radnika.

Inače, od kada je počela izgradnja čvora Podi i spojne ceste Poda na Dalmatinu zanimanje novih korisnika je poraslo. Iz Grada Šibenika očekuju da će prodajom šest parcela dodatno povećati gospodarska ulaganja u šibenski kraj.

Copy link
Powered by Social Snap