Pretraga

Projekt vrijedan 10 milijuna kuna bliži se kraju: Otvara se 100.000 četvornih metara poduzetničkih ploha

A- A+

U šibenskoj industrijskoj zoni Podi u tijeku su završni radovi četvrte etape izgradnje nove infrastrukture. Projekt vrijedan preko deset milijuna kuna dijelom je financiran iz fondova Europske unije s ciljem poticanja regionalnog razvoja. Izgradnjom nove infrastrukture otvara se poduzetnička ploha površine 100.000 četvornih metara.

Izgradnja nove infrastrukture | foto: Podi Šibenik

Četvrta etapa radova obuhvaćala je izgradnju 600 metara prometnice sufinancirane od Grada Šibenika i Europske unije.

Industrijska zona Podi u Šibeniku uskoro će otvoriti novoizgrađenu etapu koja bi na to područje trebala privući nove poduzetnike, a time i nova ulaganja.

– Realizacijom projekta stvorit će se preduvjeti za nova ulaganja domaćih i stranih tvrtki, a to će doprinijeti daljnjem rastu i razvoju gospodarstva na području Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije kroz povećanje prihoda i generiranje novih radnih mjesta. U ovoj fazi izgrađeno je 600 metara nove prometnice i otvaranje nove plohe od oko 100 tisuća četvornih metara koja će moći biti ponuđena poduzetnicima, rekao je za Šibenski portal Jakov Terzanović, direktor industrijske zone Podi.

Izgradnja nove infrastrukture | foto: Podi Šibenik

Radovi bi trebali biti gotovi do kraja travnja, a prema navodima Terzanovića, već se bilježi pojačani interes poduzetnika. Industrijska zona poduzetnicima nudi isključivo komunalno opremljene terene i uređene prometnice, dok projekt izgradnje zone obuhvaća i uređenje zelenih površina autohtonim sortama poput masline i aromatičnog bilja.

Copy link
Powered by Social Snap