Pretraga

Dovršena hitna sanacija štete u Karlovcu: Nakon nevremena, šteta veća od 6 milijuna kuna

A- A+

Nakon olujnog nevremena koje je pogodilo područje grada Karlovca, oštećeno je nekoliko stotina objekata. Završila je hitna sanacija štete na 414 takvih objekata.

gradilište | izvor: Unsplash

U sanaciji štete sudjelovale su operativne snage Grada Karlovca, Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca, Vatrogasne zajednice grada Karlovca te gradske tvrtke Zelenilo, Čistoća, Vodovod i kanalizacija, Inkasator, a pomoć su pružile i vatrogasne snage Vatrogasne zajednice Karlovačke županije, Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije i Vatrogasne zajednice Sisačko-Moslavačke županije, piše karlovački.hr.

Na terenu su bili i radnici Elektre Karlovac koji su otklonili kvarove na dalekovodima i niskonaponskoj mreži, dok su radnici Cesta Karlovac sanirali štete na prometnicama. Na aktivnostima intervencija i hitnih sanacija tijekom četiri dana dnevno je u prosjeku sudjelovalo od 100 do 150 vatrogasaca, a utrošeno je oko 530 tisuća kuna. Od toga je dio pomoć u hrani i vodi iz Robnih rezervi u vrijednosti od 39.450 kn.

Izdvojeni članak

Karlovac: Uskoro započinje rekonstrukcija povijesne jezgre grada – Zvijezde

Sedam timova je formirano za terensku procjenu preliminarne štete, a obišli su zahvaćeno područje i izvršili izvid štete na objektima. Procijenjeno je da se radi o ukupnom iznosu od oko 6,2 milijuna kuna. Ipak, taj iznos je manji od zakonom propisanog uvjeta za proglašenje elementarne nepogode, a koji za Grad Karlovac iznosi 43,6 milijuna kuna. Povjerenstvo grada Karlovca za procjenu šteta od prirodnih nepogoda i službeno je zaključilo da nisu ispunjeni zakonski uvjeti za proglašenje elementarne nepogode.

Copy link
Powered by Social Snap