Pretraga

Karlovac: Uskoro započinje rekonstrukcija povijesne jezgre grada – Zvijezde

A- A+

U Karlovcu je potpisan ugovor kojim će započeti rekonstrukcija povijesne jezgre grada – Zvijezde. Radovi će se izvoditi u sklopu projekta ‘Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa’, a na području same Zvijezde novu vodoospkrbnu i kanalizacijsku mrežu će dobiti 24 ulice i to u duljini od 4.9 kilometara.

Potpisivanje ugovora u sklopu projekta projekta ‘Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa’ | foto: Karlovačka županija

Potpisani su ugovori sa izvođačem radova za izgradnju linijskih građevina naselja Mala Švarča, Gornje Mekušje i četvrti Zvijezda u sklopu projekta ‘Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa’, piše na stranicama Karlovačke županije.

– Danas je veliki dan za Karlovac jer potpisujemo značajan ugovor kojim će početi rekonstrukcija povijesne jezgre grada Karlovca- naše Zvijezde. Radovi će se također izvoditi u naseljima Mala Švarča i Gornje Mekušje. Po završetku ponovljenog postupka javne nabave, odabrana je najpovoljnija ponuda tvrtke GIP PIONIR iz Zagreba čija vrijednost iznosi 137.6 milijuna kuna. Ukupno će se izgraditi preko 9 km kanalizacijske mreže, rekonstruirati oko 14 km vodoopskrbe te izgraditi 3 precrpne stanice odvodnje. Na području same Zvijezde novu vodoopskrbnu i kanalizacijsku mrežu dobiti će 24 ulice, u duljini 4.9 km i u vrijednosti 42 milijuna kuna, izjavila je direktorica Vodovoda i kanalizacije, Katarina Malenica.

Osim nje, ugovore su potpisali i gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić, Direktor HEP ODS Karlovac Zvonko Spudić, direktor Gradske toplane Hrvoje Klobučar te predstavnik izvođača radova direktor tvrtke GIP Pionira Ranko Predović.

Zadovoljstvo što će Zvijezda uskoro zasjati u novom ruhu je iskazala i županica Martina Furdek- Hajdin.

– Dovršenjem radova koji su trenutno u tijeku na Regionalnom centru kompetencija te na zgradi Kamoda, ali i onih koji će tek započeti, naša će Zvijezda zasjati u novom sjaju. Da smo ranije započeli s projektom ne bismo imali priliku iskoristiti i povući raspoloživa europska sredstva. Svima onima koji su sudionici u ovom projektu želim da budu dobri partneri, a građane pozivam da zajedno budemo dovoljno strpljivi da dočekamo kraj radova, rekla je Furdek-Hajdin.

Projekt će na području Zvijezde obuhvatiti ukupno 24 ulice: Draškovićeva, Trg J.J. Strossmayera,Tijesna, Augusta Cesarca, Banjavčićeva, Frankopanska, Trg bana Josipa Jelačića, dio Tomislavove, Mažuranićeva, V. Karasa, Haulikova, Abela Lukšića, Kukuljevićeva, Gambonova, Jonkeova, Radićeva, Bencetićeva, Križanićeva, Grgura Ninskog, Samostanska, Augusta Šenoe, Kraševa, Šimunićeva, Prešernova.

U naselju Mala Švarča: Mala Švarča, Vinički put, Grički put, Put sv. Nikole, Kostanjevački put, Ulica Luke, Put sv. Doroteje

U naselju Gornje Mekušje: Mekušanska cesta, Klanac, Gornje Mekušje, Otok

Karlovac: Uskoro započinje rekonstrukcija povijesne jezgre grada – Zvijezde
Share via
Copy link
Powered by Social Snap