Pretraga

Dvoje umirovljenika prevarili investitora: Uzeli 500 tisuća eura za novogradnju pa uskratili vlasnička prava

A- A+

Investitor je u Pakoštanima napravio novogradnju, uložio 500.000€, a partneri su po završetku trebali na njega prebaciti većinu vlasništva. Po završetku gradnje, partneri su mu zabranili pristup zgradi i odbili prepisati vlasništvo, a policija je potom provela istragu i osumnjičila dvoje umirovljenika za prevaru.

policija

Policijski auto, ilustracija | Foto: MUP

Muškarca se sumnjiči da je u siječnja 2018. godine u Biogradu oštećenog 45-godišnjeg hrvatskog državljanina prevario tako da ga je doveo u zabludu. Potpisali su sporazum koji regulira međusobna prava i obveza unutar projekta izgradnje zgrade, te su tom prilikom uredili i imovinsko-pravno stanja u zemljišnim knjigama vezano uz česticu na području Pakoštana gdje planirana izgradnja zgrade.

No, osumnjičenik je u dogovoru s 67-godišnjakinjom, radi stjecanja znatne protupravne imovinske koristi, oštećenom lažno predočio da će po završetku građevinskih radova te dovršene izgradnje objekta s više stambenih jedinica, na oštećenog prenijeti vlasništvo nad većim djelom izgrađenog objekta, izuzev jedne stambene jedinice i dva pripadajuća parkirna mjesta. Nakon dovršenih radova na objektu, u travnju ove godine, osumnjičeni su oštećenom zabranili daljnji pristup gradilištu i novoizgrađenom objektu. Na taj način oštetili su ga za iznos veći od 500 tisuća eura koji je ovaj uložio za izgradnju navedenog objekta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Prijevara, protiv 78-godišnjaka i 67-godišnjakinje se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava redovnim putem.

Copy link
Powered by Social Snap