Pretraga

EU provodi veliku anketu o pritužbama na uvjete poslovanja građevinskih tvrtki

A- A+

Europska komisija poziva građevinske tvrtke koje rade u EU izvan matične zemlje da ukažu na poteškoće s kojima se susreću. U tu svrhu formirana je anketa koja se može ispuniti do 1. rujna.

Zastave Europske unije

Zastave Europske unije, Europska komisija | foto: Unsplash

Europska komisija izradila je istraživanje o pružanju usluga u građevinskom ekosustavu, usmjereno na poduzeća i organizacije koje su ekonomski aktivne u građevinskom ekosustavu. Istraživanje je ukazalo na potrebu detektiranja poteškoće s kojim se susreću građevinske tvrtke kada rade na području EU, ali izvan države u kojoj su registrirane.

U tu svrhu formirana je anketa koju bi trebale ispuniti građevinske tvrtke iz zemalja članica EU koje imaju iskustava s radom izvan matične zemlje. Iz Europske komisije ističu kako će ispunjavanje ankete uvelike pomoći kod identificiranja konkretnih izazova i problema tvrtki koje pružaju građevinske usluge u EU, točnije u nekoj drugoj zemlji EU-a.

Izdvojeni članak

Europska komisija usvojila Akcijski plan za postizanje nulte stope onečišćenja

Informacije dobivene ovom anketom podržat će zajednički rad Europske komisije i država članica na osmišljavanju inicijativa za rješavanje identificiranih izazova. Stoga se one koji će ju ispunjavati moli da u svojim odgovorima budu što precizniji, te da navedu konkretne i opipljive primjere situacija s kojima se susreću, a koje negativno utječu na njihovo poslovanje.

Anketa će za ispunjavanje biti otvorena do 1. rujna 2023. godine. Građevinske tvrtke iz Hrvatske koje žele sudjelovati mogu ju ispuniti ovdje.

Stanovnici Dugog sela mogu ispuniti anketu koja za cilj ima izradu strategoju urbanog ozelenjavanja, doznajte više.

Copy link
Powered by Social Snap