Pretraga

Dugo Selo izrađuje zelenu strategiju urbane obnove, sudjeluju i građani

A- A+

Strategija zelene urbane obnove Dugog Sela obuhvatit će čitavo gradsko područje, s fokusom na uređenje postojećih devet zelenih površina i stvaranje novih. Stanovnici Dugog Sela mogu se uključiti u proces ispunjavanjem ankete.

urbano zelenilo

urbano zelenilo | foto: Freepik

Grad Dugo Selo pokrenuo je izradu Strategije zelene urbane obnove Grada Dugog Sela s ciljem osmišljavanja sustavnog pristupa planiranju, oblikovanju, upravljanju i održavanju zelene infrastrukture te kružnog gospodarenju prostorom i zgradama. Strategiju za Grad Dugo Selo izrađuje tvrtka Vita projekt d.o.o. iz Zagreba.

Svojim prijedlozima za uređenje zelenih površina na širem gradskom području u izradi strategije mogu sudjelovati i građani. Uključiti se mogu ispunjavanjem ankete koja je istaknuta na internetskoj stranici Grada Dugog Sela.

Izdvojeni članak

Pripreme za izgradnju pruge Dugo Selo – Novska: Investicija vrijedna 670 milijuna eura

– Budući da se zelena infrastruktura i prostor uopće planiraju za stanovništvo koje u njemu živi i koristi ga, ovim putem želimo prikupiti stavove, razmišljanja, potrebe i želje stanovnika Grada Dugog Sela o ove dvije teme. Tako će se omogućiti da ponuđena rješenja budu prilagođena preferencijama, željama i potrebama stanovnika te da se poveća kvaliteta javnih prostora, a njihovo korištenje bude ugodnije, poručuju iz Grada Dugog Sela.

U anketi građani imaju priliku ocijeniti aktualno stanje zelenih površina u gradu, kao i istaknuti javne površine koje su prema njihovom mišljenju zapuštene, te bi trebale ozelenjivanje ili hortikulturno uređenje. Također, anketa ostavlja prostor za prijedloge uređenja zelenih površina uz jezero Ciglana, šumu Stark i šetnicu kontese Drašković, perivoj grofa Draškovića, perivoj I.B. Mažuranić, poučnu stazu Martin Breg, rekreacijsku zonu u Puhovu, te zelenih površina koje se protežu uz Osječku ulicu, Birtov klanac i crkvu Sv. Martina i Puta Svetog. Riječ je o devet površina koje će biti okosnica Strategije.

Nedavno je zelenu strategiju razvoja objavio Grad Bjelovar, pogledajte ovdje što obuhvaća.

Copy link
Powered by Social Snap