Pretraga

[FOTO] Završen natječaj: Ovako će izgledati Peškera u Makarskoj

A- A+

Nakon što je proveden natječaj, poznato je kako će izgledati Peškera u Makarskoj. Raspisivač i investitor natječaja je bio Grad Makarska, dok je natječaj provelo Društvo arhitekata Splita. Na natječaj je pristiglo 14 radova, od kojih je pet nagrađeno.

Novi izgled Peškere u Makarskoj, foto: DAS

Natječaj je bio otvoren od 28.04.2022. do 12.07.2022., i za to vrijeme je zaprimljeno 14 ponuda. Ocjenjivački sud je donio konačnu odluku na 4. sjednici, održanoj 20. kolovoza 2022. godine. Odluku su donijeli s većinom glasova, 3:2.

U ocjenjivačkom sudu su bili Saša Begović, dipl.ing.arh., predstavnik raspisivača, predsjednik OS, Mirko Buvinić, dipl.ing.arh., predstavnik provoditelja, Jurij Sadar, u.d.i.a., predstavnik provoditelja, Krešimir Damjanović, dipl.ing.arh., predstavnik provoditelja i Zoran Paunović, gradonačelnik, predstavnik raspisivača.

Izdvojeni članak

[FOTO] Objavljeni rezultati natječaja: Pogledajte kako će izgledati nova riva u Makarskoj

Pobjednici natječaja su dobili za svoj rad čak 125 tisuća kuna nagrade, a autori su bili ATMOSFERA™, Bernarda Silov, Davor Silov, Kristina Rogić, Mateja Rogulj i Małgorzata Łodzińska. Upravo će se po njihovom radu urediti Peškera u Makarskoj. Kako će to izgledati pogledajte u sljedećem dokumentu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Na drugom mjestu, koje je nagrađeno s 78.125,00 kn, je rad čiji su autori bili Maja Vujnović, Tatjana Zahra, Sonja Mimica Defar, Issa Bakotić, Andro Banovac, Franz Jozef Zahra, Darko Ivanovski i suradnica Marina Stenek, dipl.ing.bio. univ.spec.teh.. Treće mjesto je nagrađeno s 46.875,00 kn, a autori su bili Mathilde Etchelecu, Marta Mila Pascual, Stanislava Odrljin, Ariana Secchi Tarres i Blanca Carolina Zegakra Tipismana.

Nagrađena su i četvrto i peto mjesto. Četvrto mjesto i nagrada od 37.500,00 kn su pripali timu autora koji su činili Nada Milišić,  Emur studio d.o.o., Mak Murtić i Viktor Vdović, dok je peto mjesto nagrađeno s 25 tisuća kuna, odnosno autori Ivana Krmpotić Romić Maja Merlić, Filip Romić i Krešimir Romić.

Copy link
Powered by Social Snap