Pretraga

[FOTOGALERIJA] Otvorena pješačka zona u Vlaškoj: ‘Ovo je samo prvi korak u jednoj novoj prometnoj politici grada’

A- A+

Kako je bilo i najavljeno, na Svjetski dan okoliša, svečano je otvorena nova pješačka zona u centru Zagreba. Bio je organiziran glazbeni program, a svi prisutni su mogli posjetiti i sajam obrtnika. Za najmlađe je bila organizirana radionica grafita.

Otvorenje pješačke zone u Vlaškoj, foto: Facebook

Pješačka zona u Staroj Vlaškoj ulici u Zagrebu je u funkciji već nekoliko dana, a sada je napokon i svečano otvorena. Na otvaranju je bio i zamjenik gradonačelnika, Korlaet, koji se zahvalio svima koji su pridonijeli u osmišljavanju novog projekta: Vijeću Gradske četvrti Gornji Grad Medveščak, nadležnim gradskim uredima, Udruzi 1% za Grad, arhitektima koji su sudjelovali u osmišljavanju rješenja, podružnicama Zagrebačkog holdinga, Turističkoj zajednici grada Zagreba i drugima.

Korlaet je pojasnio i kako je u Vlaškoj ulici, na dijelu od Palmotićeve do Draškovićeve, sada zabranjen ulaz vozilima, osim interventnima i onima s dozvolom, kao i stanarima te gostima hostela.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Stara Vlaška postaje pješačka! Bit će postavljene žardinjere s magnolijama i divljim trešnjama

– Politika ove gradske vlasti jest širenje pješačkih zona u gradu. Želimo dati što više prostora pješacima i biciklistima te što više ulagati u javni prijevoz. Ovo je samo prvi korak u jednoj novoj prometnoj politici grada. Želim svim Zagrepčankama i Zagrepčanima da uživaju u ovom novom dnevnom boravku na otvorenom, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Nakon otvorenja, svi prisutni su do 17 sati mogli uživati u glazbenom programu i posjetiti sajam obrtnika, dok je za najmlađe bila organizirana radionica grafita, u kojoj su mogla sudjelovati djeca do 15 godina.

Copy link
Powered by Social Snap