Pretraga

[FOTOGALERIJA] Pogledajte kako napreduju radovi na obnovi dvorca Erdödy

A- A+

U tijeku su povijesno važni radovi na obnovi dvorca Erdödy u Jastrebarskom. Izvođači radova su uvedeni u posao krajem srpnja, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja 2023. godine. U tijeku su radovi unutar i izvan dvorca Erdödy, uključujući rušenje pojedinih zidova i podupiranje svodova i stropnih konstrukcija.

 

Unutar dvorca ruše se zidovi, podupiru stropne konstrukcije, radi se na produbljivanju unutarnjih podova prizemlja i uklanjanju slojeva podova stropnih konstrukcija prvog kata. Planira se radni plato, kao i plato za mlazno injektiranje s postavljanjem postrojenja, a sve u sklopu zemljanih radova oko dvorca. Pod nadzorom konzervatora nastavlja se sa sortiranjem uporabljivog i otpadnog građevinskog materijala, a rušilo se i preostalo drveće koje je unaprijed određeno prema smjernicama struke.

Izdvojeni članak

Službeno započela povijesna obnova dvorca Erdödy: Radovi će potrajati do kraja 2023. godine

Radove na obnovi dvorca Erdödy izvodi tvrtka ING-GRAD d.o.o., specijalizirana za sanaciju, restauraciju i konzervaciju spomeničke i kulturne baštine. Za vrijeme odvijanja radova na obnovi dvorca, koji će potrajati do kraja 2023. godine, bit će ograničen pristup samom gradilištu koje se odvija na području najposjećenijeg jaskanskog parka. Više o tome kako će se odvijati radovi pročitajte ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap