Pretraga

Gotova izgradnja trećeg najvećeg kipa Isusa Krista na svijetu: I ovaj se nalazi u Brazilu

A- A+

Svakako je kip Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru jedna od najvećih turističkih atrakcija u Brazilu, ali sada se pojavila nova konkurencija – Krist Zaštitnik Encantada. Encantado je općina u Brazilu, koja broji tek nešto više od 22 tisuće stanovnika, a sada je postala omiljena turistička destinacija.

Isus zaštitnik, foto: Instagram

Kako piše Architectural Digest, novi kip Isusa je jedan od najviših na svijetu. Visok je skoro 43 metara i dovršen je nedavno, krajem travnja 2022. godine. Njegova izgradnja je trajala tri godina, a za dizajn su zaslužni Genésio Gomes Moura i njegov sin, Markus Moura.

Iako kip izgledom podsjeća na onaj u Rio de Janeiru, pogotovo zato što su napravljeni u Art-Deco stilu, puno se više pažnje pridalo detaljima. Tako na licu možete vidjeti jasnije crte lica, a više je pažnje posvećeno i samoj odjeći. Ono što je najveća razlika, a možda i najbitnija, jest ta što postoji lift unutar kipa. U samom centru kipa se nalazi osmatračnica za turiste, napravljena u obliku srca.

Izdvojeni članak

Gradi se Isusov kip još veći od onoga u Riju: Encantadov Krist Zaštitnik

Sama izgradnja kipa je koštala 353 tisuće dolara, a to plaća udruga The local Friends of Christ Association, koja trenutno prima donacije za pokrivanje troškova. Ovo je sada treći najveći kip Isusa Krista na svijetu, odmah iza onog u Poljskoj (52,5 m) i onog u Meksiku, koji se tek gradi (76 m)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cristo Protetor | Oficial (@cristodeencantado)

Copy link
Powered by Social Snap