Pretraga

Iverpan ostvario 74 posto više dobiti u 2021. nego godinu ranije, ukupan prihod oko 150 milijuna kuna

A- A+

Hrvatska tvrtka koja se bavi prodajom robe i materijala za izradu namještaja po mjeri lani je ostvarila 74 posto veću dobit u 2021. nego godinu dana ranije. Promet se povećao za skoro četvrtinu, točnije, za 24 posto.

Iverpanov prodajni centar

Iverpan prošlu je poslovnu godinu zaključio povećanjem prometa od 24 posto, ostvarivši ukupan prihod nešto veći od 150 milijuna kuna. Dobit prije oporezivanja u 2021. veća je za čak 74 posto u odnosu na godinu ranije i iznosila je 7.1 milijun kuna. Zaradu je tvrtka najvećim dijelom uložila u proširenje proizvodnje i prodajnog prostora te u digitalnu i zelenu tranziciju.

Izdvojeni članak

Radne ploče – koji je najbolji materijal? Ovo je šest najčešćih izbora

– Uložili smo u digitalizaciju i obnovu strojnog parka više od 20 milijuna kuna. Izgradili smo nešto više od 1000 novih četvornih metara skladišnog prostora uz centralnu proizvodnju, a uz obnovu prodajnih prostora u centrima u Zagrebu, Varaždinu i Zadru, širimo se na još jednu jadransku destinaciju gradnjom novog centra. Nastavljamo s ulaganjima u zelenu tranziciju i nedavno smo potpisali ugovor za izgradnju solarne elektrane vrijedne oko 1,5 milijuna kuna, rekao je direktor Iverpana Mladen Jambrović.

Cijele komplikacije oko nabave materijala, rasta transportnih troškova i produljenje rokova isporuke jedni su od najvećih izazova u 2021. godini.

Izdvojeni članak

Obrt Žir – njihovom namještaju od hrasta teško je odoljeti

Kad je riječ o povećanju troškova poslovanja, oni su lani u prosjeku iznosili oko 22 posto. Samo za zaposlene povećanje troška bilo je 18 posto, odnosno oko 3,7 milijuna kuna više nego u 2020. Tvrtka i ove godine u prva dva mjeseca bilježi rast prodaje i prometa i to otprilike 28 posto. Dijelom je to rezultat potaknut  rastom cijena, ali dijelom i fizičkim obujmom prodaje.

Copy link
Powered by Social Snap