Pretraga

Luksuzan namještaj ne mora biti skup – ovako kreirajte interijer vrijedan divljenja

A- A+

Four Walls je web shop luksuznog namještaja i dekoracije. Riječ je o mladom poduzeću koji se brzo razvija, a s izvršnom direktoricom Elen Grah pričali smo o radu ove tvrtke, luksuznom namještaju općenito, ali i o Eleninoj ljubavi prema interijerima.

Elen Grah / foto: Privatna arhiva

Poduzeće Four Walls d.o.o., osnovano je 10.06.2019. godine, kao tvrtka koja se bavi izradom namještaja po mjeri, montažom namještaja i prijevozom. Godinu dana kasnije odlučili su proširiti svoje poslovanje i otvoriti web shop luksuznog namještaja i dekoracije.

Odluka o otvaranju trgovine namještaja nije došla preko noći, radi se o dugogodišnjem snu koji se budi još od malih nogu, te velike strasti prema uređenju interijera i ljubavi prema lijepom namještaju i dekoraciji za dom.

Luksuzan interijer / foto: Privatna arhiva

Cijela situacija koja ih je zatekla s koronavirusom i lockdownom samo ih je natjerala na to da taj korak poduzmu čim prije. A vrijeme koje su proveli u zatvorenom, odlučili su iskoristiti na najbolji mogući način te posvetiti svu ljubav, znanje i iskustvo u jedno posebno online mjesto koje će inspirirati posjetitelje i ponuditi autentičan namještaj koji će biti potpuno drugačiji od onog što se nudi na tržištu.

Vođeni željom da učine svaki prostor vrijednim divljenja te ponude originalan i prepoznatljiv interijer koji najbolje opisuje karakter svakog pojedinca, kreirali su autentično mjesto na kojem možete pronaći inspiraciju, savjete i prestižan namještaj bezvremenskog stila.

Izdvojeni članak

Nizozemskim brandovima proizvoda za uređenje interijera nema ravnih: Znate li zašto?

‘Želim kreirati nešto potpuno novo za naše klijente’

Što se tiče same Elen i njezine ljubavi prema interijerima, priznaje nam da je od malena zaljubljenica u interijere. Nakon srednje umjetničke škole i fakulteta dizajna koji je završila u Italiji, radila je 13 godina kao dizajner u jednoj velikoj tvrtki.

Voli se svaki dan susretati s novim izazovima, neprestano raditi na sebi i samostalno stjecati nova znanja i vještine. Sve ovo joj je puno pomoglo oko realizacije ovako velikog projekta, razvoja Four Walls web shopa i cijelog koncepta njihovog poslovanja u budućnosti.

– Mogu reći da imam jako puno znanja, iskustva i projekata iza sebe te sam se na ovaj korak odlučila jer želim kreirati nešto potpuno novo, inovativno i korisno za naše klijente. Oduševljava me to što mogu pomoći našim klijentima da sami stvore svoj interijer iz snova koji će biti refleksija njihove osobnosti. Uz našu pomoć kroz inspiraciju i savjete koje nudimo besplatno, klijenti mogu kreirati specifične interijere vrijedne divljenja, drugačijeg stila, a što je najvažnije od svega, da se u njemu osjećaju posebno jer su ga na neki način sami stvorili, priča nam Elen.

Također ju oduševljava to što svakim danom upoznaje divne osobe s kojima ostvaruje suradnju, arhitekte, dizajnere, agencije za nekretnine, građevinske tvrtke, te razna poduzeća koja nude kvalitetne proizvode i usluge.

Puno to znači ne samo za Elen, već i cijelom Four Walls timu jer kad prepoznaju dobar proizvod ili kvalitetnu uslugu, rado ih preporučuju svojim klijentima. Na taj način pružaju dodatnu vrijednost i pomažu u rješavanju potreba klijenata.

Hit stol u ponudi Four Wallsa / foto: Privatna arhiva

Luksuzan namještaj ima brojne prednosti

Zanimalo nas je da li je luksuzan namještaj presudan za lijepo uređen prostor i koliko je on osobno važan direktorici. Tako smo saznali da luksuzan namještaj nije presudan za lijepo uređen prostor. Ipak, ovakav će tip namještaja u svaki ambijent unijeti dozu elegancije i posebnosti te će definitivno podignuti vrijednost cjelokupnog interijera i omogućiti da se klijent u njemu osjeća ekskluzivno. Namještaj tako raskošnog stila, oplemenit će prostor i zasigurno stvoriti neku novu dimenziju uređenja.

– Luksuzan namještaj nama je vrlo bitan iz razloga što je takav stil bezvremenski. Klijent će na taj način dobiti komad namještaja koji će biti dugovječan te će u njemu moći uživati puno godina. Tržište postaje zasićeno od copy – paste interijera i jednakog izgleda namještaja u svim trgovinama, navike kupaca se mijenjaju i klijenti žele postići originalnost, a ako sami sudjeluju oko kreiranja interijera postići će svoj osobni pečat koji će im pružati dugotrajno zadovoljstvo, ističe Elen.

Iz tog razloga Four Walls pomno bira namještaj koji stavljaju na svoju stranicu. Tako kupac odmah u početku dobiva usmjerenje i na jednostavniji način ispunjava svoje želje oko uređenja.

Oble fotelje i zlatni detalji / foto: Privatna arhiva

Luksuzan namještaj ne mora biti skup

Pitali smo Elen možemo li postići luksuzan dojam svog prostora i uz pomoć nekih trikova, a ne samo skupog namještaja. No, objasnila nam je da luksuzan namještaj ne mora nužno značiti i skup namještaj.

– Kod nas možete pronaći i namještaj srednjeg cjenovnog ranga, a opet jako luksuznog izgleda i odlične kvalitete. Također iz dosadašnjeg iskustva uvidjeli smo da našim kupcima prioritet nije cijena. Prepoznali su dizajn koji nudimo i na prvom mjestu im je važan sam izgled i kvaliteta proizvoda, a cijena im je nešto na što se prilagode, naglašava Elen.

Komoda u ponudi Four Wallsa / foto: Privatna arhiva

Također ističe da su kupci svjesni da kupovinom malo boljeg komada namještaja na određeni način prođu i jeftinije, jer ne moraju ponovo u isti namještaj ulagati za pet godina. Najvažnije je da je cijena proizvoda opravdana njegovom kvalitetom, na što jako paze kada uvode novi namještaj u ponudu.

Ukoliko kupac nema veliki budžet, utoliko ga savjetuju da kupi jedan komad namještaja koji će vizualno najviše doprinijeti dojmu cjelokupnog prostora i učiniti ga luksuznim. To može biti jedan stolić, fotelja i uz par sitnih korekcija u prostoru se već može doći do velikih promjena.

Kupci im slobodno mogu poslati upite s fotografijama svog prostora na [email protected], nakon čega će im Four Walls izraditi takozvani ‘moodboard’ , informativnu ponudu i upute/ideje za mini makeover prostora.

Chesterfield uzorak / foto: Privatna arhiva

Svaki klijent je jednako bitan

Iako Four Walls postoji tek tri godine, iza ove tvrtke već su brojni uspješni projekti. Elen ističe da im je svaki projekt jednako važan te da se oko svakog maksimalno potrude. Tako je i s kupcima. Onaj koji kupuje samo jedan komad namještaja i onaj koji oprema cijeli interijer ili više interijera jednako im je važan i svakom posvete maksimalno vremena.

Doduše, izdvojili bi jedan projekt na kojem trenutno rade, a to je kompletno opremanje jednog stana koji je bio u jako lošem stanju i tražio je kompletnu obnovu. Trenutno ne mogu pokazati fotografije istog jer još nije u potpunosti završen, ali mogu nas pozvati da pratimo Four Walls na Facebooku i Instagramu.

Ondje će naime uskoro početi dijeliti sve detalje i korake preuređenja, kao i detaljne savjete koji mogu pomoći svakome tko se priprema na kompletnu obnovu. Od toga kako krenuti s planiranjem preuređenja, preko izrade budžeta i mjerenja prostora, do izrade skica prostora, biranja pločica, namještaja i ostalih detalje koji su od velike važnosti.

Namještaj od drvenih letvica / foto: Privatna arhiva

Luksuz – stil br.1 trenutno

Za kraj nas je zanimalo koji su komadi pokućstva trenutačno apsolutni hit. Tako smo saznali da su drvene letvice sada ‘must’.

– Ono što je trenutno zasigurno najveći hit i za što imamo najviše upita je namještaj od drvenih letvica. Naša kolekcija Ironville definitivno je pun pogodak. Fotelje raznih oblika, pogotovo zaobljenih linija i nježnih neutralnih boja, najavljene su kao trend za 2023. godinu, kaže nam Elen.

Luksuzne knjige / foto: Privatna arhiva

Od dekoracije hit su luksuzne knjige. Osim što služe kao ukras na polici ili stoliću za dnevni boravak, prepune su kvalitetnog sadržaja i fotografija koje Four Walls kupci obožavaju čitati. Također bi od dekoracije izdvojili zidne slike na staklu i zidne satove velikih dimenzija.

– Što se stila uređenja tiče, definitivno je luksuzni stil br.1, kao što možete vidjeti i na Pinterestu. Chesterfield uzorak na sofama, zidne štukature, zlatni detalji i luksuzna rasvjetna tijela definitivno će podignuti izgled svakog ambijenta, a uz to nikada ne izlaze iz mode, poručuje Elen.

Copy link
Powered by Social Snap