Pretraga

Jarun dobiva novi vrtić: Traži se idejno rješenje za zgradu s top pogledom

A- A+

Zagrebačko naselje Jarun dobit će još jedan vrtić, a u tu svrhu 25. travnja objavljen je natječaj za najbolje idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje. Za vrtić na lokaciji u blizini jezera traži se idejno-projektno rješenje za vrtićku zgradu kao i za uređenje okoliša, a predviđeno je da objekt mogao primiti 200 djece u deset odgojnih skupina, pet vrtićkih i pet jaslićkih. Vrijednost izrade projektne dokumentacije procijenjena je na nešto više od 200 tisuća eura, a o ishodu natječaja trebalo bi se odlučiti do 17. srpnja.

DV Jarun | foto: DHA

Zagrebačko naselje Jarun dobit će još jedan vrtić. Za prostor u neposrednoj blizini jezera, Grad Zagreb raspisuje natječaj za izradu idejno-projektnog rješenja nove vrtićke zgrade. Prvih pet natjecatelja bit će nagrađeno, a izrada projektno-tehničke dokumentacije procijenjena je na 213.327 tisuća eura.

Izdvojeni članak

Zaštićena kulturna baština postaje moderan dječji vrtić

Cilj natječaja koji provodi i organizira Društvo arhitekata Zagreba osmisliti je i izraditi arhitektonsko-urbanističko idejno rješenje Dječjeg vrtića Jarun, sukladno programu koji je u listopadu 202. godine u tu svrhu izradio Zavod za prostorno uređenje Grada Zagreba. Traži se što funkcionalnije rješenje za novi zagrebački vrtić za 200 djece u ukupno deset odgojnih skupina, pet jaslićkih i pet vrtićkih.

Natječaj je počeo 25. travnja 2024. godine, a krajnji rok za predaju radova bit će 24. lipnja 2024. Pritom, pitanja o natječaju primat će se putem službenog web sučelja do 20. svibnja, dok će posljednja pitanja biti odgovorena s 24. svibnjem. Radove će ocjenjivati Ocjenjivački sud, a prvih pet natjecatelja bit će nagrađeno s unaprijed određenim svotama. O rezultatima bi ocjenjivački sud trebao prosuditi do 17. srpnja 2024. godine.

Jarun je jedna od novih zagrebačkih zona bez automobila, a u planu je velika obnova te odmuljivanje jezera. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap