Pretraga

Kraj gužvama: Puštena u promet privremena rampa na ulazu u Split

A- A+

Radovi na Zapadnoj rampi, na ulazu u Split iz smjera Solina, napreduju iz dana u dan. Uvedena je regulacija prometa u vidu privremene rampe s kolnika ceste D8 koja se proteže od Ulice Zbora nacionalne garde na zapadni servisni kolnik.

Prikaz Zapadne rampe | Foto: YouTube

Vozačima je osiguran direktan prilaz iz smjera Solina na Poljičku cestu. Izuzetak je pravac iz Ulice Domovinskog rata u smjeru Poljičke ceste u zoni gradilišta koji ostaje zatvoren do završeka radova. Ovakva regulacija će se, uz manje promjene, zadržati do završetka izgradnje zapadne rampe.

Zapadna rampa gradi se iz smjera Solina, odmah uz ulaz na Ulicu Domovinskog rata te će se potom spustiti prema Mertojaku. Rok izvođenja ovog projekta je godinu dana, a investitor su Hrvatske Ceste.

– Ovaj projekt je težak 30 milijuna kuna i za građane Splita predstavlja rješavanje jednog od glavnih prometnih problema – jutarnjih i poslijepodnevnih čepova koji se stvaraju na prilazu Ulici Domovinskoga rata, rekao je Nikša Konjevod, član Uprave Hrvatskih cesta.

Osim Zapadne rampe planirani su i drugi infrastrukturni projekti na području splitske urbane aglomeracije. Neki od najvećih su rekonstrukcija raskrižja Širina u Solinu u vrijednosti od 135 milijuna kuna, Mravinačka rampa u vrijednosti od 15 milijuna kuna te rekonstrukcija raskrižja Stobreč u vrijednosti od 4,5 milijuna kuna.

Zamjenik župana Ante Šošić na otvorenju radova na Zapadnoj rampi | Foto: Splitsko-dalmatinska županija

– Očekujem vrlo brzo mravinačku rampu, a Širina je u zavidnoj dokumentacijskoj fazi i potpisan je ugovor. Počeli su i radovi na rekonstrukciji starog trogirskog mosta, a očekujem da ćemo brzo riješiti i čvor Vukadinović kod Imotskoga. Županija postaje veliko gradilište i više milijardi kuna se ulaže na našem području, izjavio je zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić.

Copy link
Powered by Social Snap