Pretraga

Los Angeles pomaže svojim beskućnicima: Sagrađeno još jedno naselje

A- A+

U Los Angelesu, gradu poznatom po velikom broju beskućnika, nedavno je izgrađen novi kompleks zgrada u kojima će se upravo oni moći smjestiti. Naselje se nalazi u Sjevernom Hollywoodu.

betonska zgrada

Foto: Pexels

Lokalna arhitektonska firma Lehrer Architects su sagradili malo naselje šarenih kućica u uskoj ulici Los Angelesa, namijenjeno beskućnicima. The Whitsett West Tiny Home Village se nalazi u Sjevernom Hollywoodu, i dugačko je tek 400-ak metara, a na mjestima široko tek šest, piše Dezeen.

U naselju se nalazi 150 kreveta raspoređeno u 77 jedinica, a u sklopu njih se nalaze i higijenske prikolice, skladišta, uredi i zajednički prostori. Nalazi se tu i prijeko potrebna infrastruktura, poput struje, oborinskih odvoda, kanalizacije, vode, pristupačnosti ADA i odvodnje. Ovo je četvrta slična suradnja u posljednjih sedam mjeseci Grada s Lehrer Architects studijom.

– Nakon što smo dovršili tri uspješna Tiny Home Villagesa, svaki u drugačijem urbanom okruženju, rad na ovom mjestu je bio posebno zadovoljavajući. Specifičnost oblika i lokacija su nas natjerale da se poslužimo svakim mogućim alatom dizajnera, kako bismo mogli donijeti radost ovom zaboravljenom dijelu grada i njegovim budućim stanarima, rekao je partner tvrtke Nerin Kadribegovic.

Izdvojeni članak

Odlična prenamjena: Kontejnere pretvorili u smještaj za beskućnike

Same kućice, u kojima može spavati jedna do dvije osobe, je proizvela tvrtka Pallet Shelter, koja ih je i dostavila na samu lokaciju i tamo sastavila. Inače su kućice bijele boje, ali su ih iz Lehrer Architectsa odlučili pobojati u žarke boje, kako bi bile poželjnije mjesto za živjeti – koristili su plavu, zelenu i žutu boju.

– Duboka radost ovih projekata jest potreba, ali i intenzivnost, njihove vizualne prisutnosti. Svaki alat u našoj vizualnoj paleti je bio korišten, počevši s perspektivom, procesijom i bojom, rekao je osnivač Lehrer Architectsa, Michael B Lehrer.

Kako se naselje nalazi u blizini autoceste, postavljena je i barijera koja će omogućiti stanarima da imaju neku privatnost. Kao i ostali projekti, Whitsett West je zamišljen kao privremen smještaj za beskućnike LA, kojih se nagađa ima više od 40 tisuća. Grad je zasad sagradio osam sličnih naselja tijekom prošle godine, i planiraju sagraditi ih još osam.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lehrer Architects (@lehrerarchitects)

Copy link
Powered by Social Snap