Pretraga

Ministarstvo graditeljstva indirektno preuzelo zasluge za realizaciju Rimčevog kampusa

A- A+

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je na svojim stranicama vijest o potpisivanju ugovora između Mater Rimca i Grada Svete Nedelje. Rimac će nedaleko od Zagreba raditi svoj dugosanjani kampus, a kako navode u objavni Ministarstva, sve se uspješno realiziralo zahvaljujući tome što je Gradu darovano zemljište.

Potpisivanje ugovora Rimac-Sveta Nedelja, u krugu ministar Darko Horvat | foto: Waves komunikacije

Projekt izgradnje Rimčevog kampusa u Svetoj Nedelji jedna je od najznačajnijih investicija u tom dijelu Hrvatske.

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec i Mate Rimac potpisali su prošloga petka ugovor kojim službeno započinje priča o realizaciji Rimac kampusa, u kojem će se, kako navodi sam Rimac, realizirati veliki planovi.

Važnost potpisivanja ugovora uvidjeli su i iz Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine ukazujući pri tome i na svoju ulogu u cijeloj priči.

Darovano zemljište

Ugovor o osnivanju prava građenja za izgradnju proizvodnog i istraživačko-razvojnog kampusa Rimac Automobila vrijednosti je veće od milijardu i pol kuna. Gradnja će krenuti na zemljištu Grada Svete Nedelje.

– Za gradnju ovog kampusa Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine darovalo je Gradu Svetoj Nedelji zemljište ukupne površine 249.463 m3  u svrhu poticanja gospodarskog napretka i razvoja poduzetništva, navode iz Ministarstva.

Potpisivanje ugovora tajnik kabineta ministra Goran Gotal vidi kao dokaz da se kroz sinergiju državne razine i kvalitetne jedinice lokalne samouprave može  napraviti kvalitetno poduzetničko okruženja.

Izdvojeni članak

Rimac potpisao ugovor sa Svetom Nedeljom za kampus: ‘Htjeli smo da to bude nešto posebno’

Copy link
Powered by Social Snap