Pretraga

Kampus Rimac nije završen na vrijeme: Dodatkom ugovora rok produljen za četiri godine

A- A+

Na Rimčevom Kampusu krenulo se raditi 2019. Za ideju je zaslužan studio 3LHD, dok je kao izvođač izabrana tvrtka Facies. Za izgradnju kampusa na 220.000 kvadrata, vrijednog 200 milijuna eura, 2021. godine potpisan je ugovor između Rimac Automobila d.o.o. i Grada Sveta Nedelja, prema kojemu je kampus trebao biti završen u travnju ove godine. No, realizirano je tek 77 posto projekta. Kakve su posljedice?

Rimčev kampus, foto: Facebook, 3LHD

Kampus Rimac, koji se počeo graditi 2019. i trebao je biti završen u travnju, može se opisati kao jedna od najvećih građevinskih i financijskih investicija u hrvatskom gospodarstvu. Prema projektu studija 3LHD za radove je zadužena građevinska tvrtka Facies, a kampus se gradi nedaleko od Zagreba, na parceli veličine 220.000 kvadrata.

Izdvojeni članak

Rimac useljava proizvodnju u novi Kampus vrijedan 200 milijuna eura

Na površini Svete Nedelje, Kampus Rimac niče u neposrednoj blizini dvorca Erdödy, koji uvelike definira projekt, prije svega zbog strogih konzervatorskih mjera. Objekti tako moraju biti jasno određenih dimenzija, a u travnju je pred završetkom bila prva faza izgradnje. Međutim, tada je po ugovoru trebao biti završen cijeli kampus, što znači da radovi kasne. Postavlja se pitanje – kakve su posljedice?

Investicija od 200 milijuna eura, naime, ugovorom sa Gradom Sveta Nedelja prema gradu je imala određene obveze. Točnije, Kampus Rimac trebao je biti u cijelosti završen u travnju ove godine. U suprotnom, stajalo je u ugovoru, Sveta Nedelja ima pravo jednostrano raskinuti ugovor, ali to se nije dogodilo. Dapače, istog mjeseca u kojemu se očekivalo ispunjenje obveza spram Grada, između tvrtke Rimac Automobili d.o.o. i Svete Nedelje potpisan je Dodatak ugovoru, doznao je index.hr.

U Dodatku ugovora, naime, navedeno je kako, iako Rimac nije ispunio potrebne obveze, mu Grad produžuje rok za izgradnju i to za 48 mjeseci, uz mogućnost automatskog produljenja roka od dodatnih godinu dana. Pritom, kad je u travnju ove godine istekao rok za završetak gradnje, prilikom zahtjeva za produljenjem roka gradnje od Svete Nedelje, Rimac je u opisu naveo da je dosad završeno tek 77 posto kampusa.

Prošle godine, u Coca Cola Areni u Dubaiju, Mate Rimac je pred 15.000 ljudi s partnerima predstavio novi projekt. O čemu je riječ, provjerite ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap