Pretraga

Rimac useljava proizvodnju u novi Kampus vrijedan 200 milijuna eura

A- A+

Započelo je useljenje proizvodnje u Rimčev Kampus u Kerestincu kod Svete Nedjelje vrijedan 200 milijuna eura, a u prvim danima 2024. godine u velebni prostor trebali bi useliti i zaposlenici. Kampus je proljetos stavljen pod krov, a prostor je sada već u potpunosti raspoređen. Kada bude dovršen, bit će sjedište tvrtki Bugatti Rimac i Rimac Technology te jedan od najvećih razvojno-istraživačkih i proizvodnih kompleksa u Europi, ne samo u automobilskoj industriji.

rimac campus

Rimac Campus | foto: Facebook; Mate Rimac

Kampus koji Rimac trenutno gradi je jedna od najvećih građevinskih i financijskih investicija u hrvatskom gospodarstvu do sada. Izvodi ga samoborska građevinska tvrtka Facies prema projektu studija 3LHD. Zadnje broji približno 200.000 četvornih metara ukupne i 95.000 četvornih metara radne površine. Pogledajte video:

Ponos Svete Nedjelje

Ovo novo buduće sjedište tvrtke Rimac Automobili objedinjavat će sve važne procese proces poslovanja Rimac grupe. Tu će se, prema najavama, razvijati najnoviji modeli Bugattija, suvremeni objekt će imati i istraživački centar, staze za testiranje vozila, proizvodne hale i sportsko-rekreacijske sadržaje za zaposlenike.

Riječ je o investiciji vrijednoj 200 milijuna eura, na koju su posebno ponosni iz Grada Sveta Nedjelja gdje očekuju da će Kampus potaknuti gospodarski rast i razvoj. Stoga je o useljenju unutrašnjosti Kampusa upravo izvijestio gradonačelnik Svete Nedjelje, Dario Zurovec.

Izdvojeni članak

Rimac ima novi projekt – u Dubaiju gradi luksuzni Buggati stambeni kompleks

‘Proizvodnja se lagano useljava u Campus do kraja godine, a početkom iduće godine dolaze i zaposlenici. Nastavak izgradnje ide prema susjednoj općini Stupnik, a budući projekt u Kalinovici se osmišljava i bit će svakako veći od Campusa, objavio je prije nekoliko dana na društvenim mrežama Zurovec uz fotografiju s Matom Rimcem.

Rimac Automobili

Rimac Automobili | foto: Dario Zurovec FB

Najam zemljišta na 69 godina

Pripreme za gradnju kampusa Rimac počele su još 2019. godine, a zemljište za gradnju spektakularnog kampusa u travnju 2021. godine tvrtki Rimac Automobili iznajmila gradska uprava Svete Nedjelje i to na narednih 69 godina. Prema odredbama ugovora potpisanog između Grada Sveta Nedjelja i vlasnika Rimca, investitor se obvezao sagraditi kampus u roku od tri godine od početka gradnje.

Nije na odmet spomenuti i kako je, prema upravo objavljenim podatcima FINA-e, najveći izvoznik u 2022. godini u Hrvatskoj bilo baš društvo BUGATTI RIMAC d.o.o. iz Svete Nedelje (1.3 milijarde kuna). Ukupni prihodi tvrtke u 2022. godini iznosili su 1.4 milijarde kuna, što je povećanje od 14% u odnosu na prethodnu godinu. U 2022. godini ovaj je poslovni subjekt ostvario neto dobit od 155.3 milijuna kuna.

Više o projektu izgradnje Rimčevog Kampusa potražite ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap