Pretraga

Najoriginalnija kupnja mlade na svadbi s tri kubika betona: ‘Preveslali smo ih…’

A- A+

U mnogim je dijelovima Hrvatske svadbena tradicija ‘kupnja mlade’. No, u petak, je u Križevcima mlada kupljena s tri kubika betona. Običaj je da mladoženja mladu kupuje novcima, no na svadbi Krunoslava i Ivane Topolko imali su drugačije planove.

Shardayyy Photography | Unsplash

Naime, Krunoslav je sa svojim kumom i prijateljima po mladu dojahao na konju. Očekivao je da će ga obitelj mlade tražiti da nešto odradi da dokaže kako ju je zavrijedio. Pošto se bavi građevinom, posumnjao je u kojem bi smjeru cijela šala mogla ići. Bio je u pravu, budući tast i Ivanina obitelj pripremila mu je narančastu miješalicu s lopatom i pijeskom. No, Kruno ih je preduhitrio pa je sa sobom doveo mikser i tri kubika betona.

– Naša predviđanja pokazala su se točna. Za mene i kuma pripremili su sve kako bismo ručno miješali beton. Ipak, preveslali smo ih jer smo doveli svoj mikser i tu sam prošao prvu prepreku da dođem do svoje Ivane, izjavio je Krunoslav za 24sata.

Tri kubika betona  za kupnju mlade koštaju oko 2.000 kuna. Naravno nije se ništa betoniralo, ali definitivno je jedan od najoriginalnijih poteza ove tradicije.

– Pripremili su nam lažnu mladu koju smo ‘kupili’ lažnim novčanicama. Pokušali smo ih prijeći i na toj prepreci, ali uhvatili su nas, pa sam za svoju mladu ipak morao ‘iskeširati’ jedan iznos. No kad sam ju vidio, srce mi je zaigralo i zaboravio sam na sve, htio sam da je samo moja, izjavio je mladoženja za 24sata.

Copy link
Powered by Social Snap