Pretraga

Nesreća na radu u centru Zagreba: Radnik (52) pao s visine od 15 metara, teško je ozlijeđen

A- A+

U samom centru Zagreba je došlo do nesreće. Radnik (52) je izvodio radove na skeli te pao s visine od oko 15 metara. Liječnička pomoć mu je pružena u Klinici za traumatologiju, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Ilustracija | foto: Unsplash

Jučer, 4. srpnja oko 14.40 sati na području Centra u Gundulićevoj ulici, prilikom izvođenja građevinskih radova na zgradi 52-godišnji hrvatski državljanin, zaposlenik poduzeća pao je sa skele s visine oko 15 metara na metalnu armaturnu mrežu kroz koju je upao u rupu s vodom. Vozilom Hitne pomoći prevezen je u Kliniku za traumatologiju gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, obavijestila je PU zagrebačka.

Podsjećamo, u 2022. godini je zabilježeno 208 slučajeva teško ozlijeđenih radnika u građevinskom sektoru, a zabrinjavajuće je visok broj preminulih uslijed zadobivenih ozljeda, njih 21. O ovoj problematici smo razgovarali sa stručnjakom za zaštitu na radu, Ljubomirom Pintarićem, koji nam je rekao kako misli da će u budućnosti rad na gradilištu biti još nesigurniji. Više o tome pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap