Pretraga

Nesvakidašnji slučaj: Kupio je kuću za jedan euro, a zatim ju vratio zbog nestašice radnika

A- A+

Italija je jedna od država u kojima kronično fali građevinskih radnika, a koliki je to problem je najbolje osjetio Danny McCubbin, koji je kupio kuću za samo jedan euro, ali je bio prisiljen vratiti ju tri godine nakon.

Cefalù, Italija, foto: Unsplash; Jacek Dylag

Kako piše Poslovni.hr, u Italiji je došlo do neugodnog incidenta. Naime, stranac Danny McCubbin se odlučio odazvati na akciju ‘Slučaj 1 euro’, samo da bi na kraju morao vratiti kuću. U pitanju je bila kampanja za poticanje stranih investicija u Italiji, no postojala je jedna caka.

Naime, McCubbin je dobio rok od tri godine, unutar kojeg je trebao u potpunosti renovirati kuću kako bi dobio potpuno vlasništvo. No, s obzirom na to da u Italiji vlada velika nestašica radnika u građevinskoj industriji, morao je nekretninu prodati natrag agenciji za nekretnine, samo nekoliko mjeseci nakon kupovine.

Kako je rekao, bilo je jako teško pronaći graditelja i kuća je s vremenom propadala, pa su sami troškovi renovacije postali duplo skuplji – na kraju se nije isplatilo. Inače, u pitanju je bila kuća koja se nalazi u Mussomeliju, talijanskom gradu na Siciliji, koji broji samo jedanaest tisuća stanovnika.

Izdvojeni članak

Na našem tržištu vrlo su cijenjeni i sve traženiji filipinski radnici: ‘Oni su vrijedni, etični i marljivi’

Nesvakidašnji slučaj: Kupio je kuću za jedan euro, a zatim ju vratio zbog nestašice radnika
Share via
Copy link
Powered by Social Snap