Pretraga

Nogometaš NK Rijeke Marco Pašalić svoju je karijeru započeo prevozeći beton i krečeći

A- A+

Novi igrač NK Rijeke, nogometaš Marco Pašalić, svoj put prema vrhunskom sportu nije započeo samo na nogometnom terenu, već i na baušteli. Kaže da mu je bauštela pomogla da se izgradi kao čovjek i da nauči raditi teške fizičke poslove kako bi zaradio. Da ne bi sjedio kod kuće, pomagao je u bratovoj firmi te je paralelno, uz posao na baušteli, odlazio na nogometne treninge. Prevozio je beton i krečio. Svoju životnu priču o radu na baušteli ispričao je nakon debitiranja u utakmici s reprezentacijom Hrvatske protiv Latvije.

Marco Pašalić

Marco Pašalić | Foto: HNK Rijeka screenshot/YouTube

Nova nada SuperSport HNL-a i desno krilo NK Rijeke, Marco Pašalić, svoju karijeru vrhunskog nogometaša započeo je radeći na baušteli. Između treninga, pomagao je raditi u bratovoj firmi. Tada 18-godišnji Pašalić još nije bio siguran da će uspjeti u nogometu i stoga ništa nije prepuštao slučaju. Kaže da je odluka o radu na baušteli bila zajednička odluka njega i njegova oca jer ovaj nije htio ići u školu.

– To mi je bilo bitno da se izgradim kao čovjek, da naučim raditi teško za pare. Pomagao sam bratu u firmi. Da ne sjedim kod kuće, išao sam raditi. Brat i ja tako smo svaki dan išli na bauštelu. Spavali smo zajedno u krevetu, a on ima 1,96 m, možete si zamisliti kako je to, rekao je Pašalić.

Izdvojeni članak

Foto: Gasi miješalicu, motaj kablove – legenda hrvatskog nogometa na baušteli

Sada 23-godišnji Pašalić dodaje da bi posao izgledao tako da bi se našao s prijateljima u 8:30 sati. Zatim bi popili kavu i slijedio bi posao na baušteli od devet do 17 sati. Nakon toga bi Pašalić sjeo na autobus i otišao na trening. Otac je Pašaliću rekao da ide za profesora tjelesnog, ali njemu se to nije svidjelo, prenosi Večernji.hr.

Marco Pašalić Instagram

Objava Marca Pašalića na Instagramu | Foto: Marco Pašalić/Instagram

Uglavnom je Pašalić vadio i vozio beton na otpad, a kasnije je i krečio. Tjedan dana prije priprema za Dortmund radio je noćne smjene krečeći jedan supermarket. Na trening juniora ponekad bi išao i s ljestvama jer se morao žuriti. Ovaj 23-godišnjak tvrdi da je taj period bio naporan, ali da je ujedno bio i jedan od najljepših trenutaka u njegovom životu. Kaže da se živjelo skromno, ali tada si najsretniji, ništa ti ne nedostaje. Na kraju je dodao da bi si sada, zahvaljujući tome iskustvu, sam znao popraviti nešto u stanu.

Marco Pašalić je svoje prve sportske korake napravio u njemačkim klubovima Hoffenheim i Karlsruhe te drugim ekipama Stuttgarta i Borussije Dortmund, a od ovog ljeta na poziciji desnog krila zabija golove u NK Rijeci. Sa svojih sedam pogodaka i dvije asistencije u 19 nastupa, postao je hit-igrač SuperSport HNL-a. Nedavno je prvi put zaigrao za reprezentaciju Hrvatske u utakmici protiv Latvije, gdje je Hrvatska pobijedila rezultatom 0:2.

Pogledajte ovdje kako izgleda imanje Lionela Messija vrijedno 11 milijuna dolara na Floridi.

Copy link
Powered by Social Snap