Pretraga

Nova odluka Grada: Mijenjaju se planovi za Blok Kvatrić i Blok Badel

A- A+

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je na svojoj Facebook stranici najavio novi potez Grada. Ovaj put je u pitanju odluka o prestanku postojanja trgovačkog društva Blok Kvatrić d.o.o., koje je osnovano 2020. godine.

kvaternikov trg

Kvaternikov trg | foto: Google Maps

Među najnovijim odlukama Grada se tako našla i ona o poništenju odluke o  Bloku Kvatrić/Bloku Badel. Zagrebački gradonačelnik je odluku najavio objavom na svojoj Facebook stranici, a u planu je da ista bude izglasana na sljedećoj sjednici Skupštine. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

– Na idućoj sjednici Skupštine poništit ćemo štetnu odluku o Bloku Kvatrić/Bloku Badel – prije odabira poslovnog modela investicije izradit ćemo urbanistički plan uređenja.
Grad je naime štetnom odlukom iz 2020. osnovao trgovačko društvo Blok Kvatrić d.o.o., u čiji je temeljni kapital uneseno zemljište vrijedno oko 155 milijuna kuna. Plan je bio raspisati javni poziv za traženje investitora koji bi dokapitalizirao društvo te preuzeo 51% upravljačkih prava. Drugim riječima, ovo je bio otvoren put za pogodovanje privatnom investitoru i davanje u ruke zemljišta od javnog interesa.
Zato ćemo donijeti odluku o prestanku društva Blok Kvatrić d.o.o. – smatramo da prvo treba donijeti urbanistički plan uređenja, temeljen na radu koji je 2012. pobijedio na međunarodnom arhitektonsko-urbanističkom natječaju, definirati koliko će biti javnih, koliko komercijalnih sadržaja, a nakon toga odlučiti o poslovnom modelu i na transparentan način pronaći investitora.
Naša gradska uprava bit će vrlo posvećena rješavanju prostornih problema u gradu Zagrebu, pa i tzv. brownfield lokacija u širem središtu grada poput Bloka Badel, Paromlina, Gredelja i Zagrepčanke, napisao je Tomašević.

Izdvojeni članak

Grad Zagreb će Dinamu dati zemljište, a klub će samostalno izgraditi stadion?

U nastavku možete pogledati i videozapis s konferencije za novinare na kojima je zamjenik gradonačelnika Zagreba, Luka Korlaet odgovarao na pitanja o planovima Grada za Gredelj, Paromlin, Zagrepčanku i Blok Badel.

Copy link
Powered by Social Snap