Pretraga

Objavljen poziv za dodjelu sredstava iz Fonda solidarnosti: Evo tko se može prijaviti na natječaj vrijedan preko sedam milijuna kuna

A- A+

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine izvijestilo je o objavi poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Fonda solidarnosti Europske unije. Poziv na dostavu projektnih prijedloga, vrijedan preko sedam milijuna kuna, otvoren je do kraja ove godine.

skela

Skela | foto: Unsplash

Natječaj ‘Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području obrazovanja oštećenih u potresu‘ odnosi se na područje Krapinsko-zagorske županije.

Na službenim stranicama Europskih strukturnih i investicijskih fondova objavljen je natječaj vrijedan 7.707.000,00 kuna bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije. Natječaj se odnosi na područje Krapinsko-zagorske županije, odnosno područje obnove obrazovnih ustanova u županiji, a sredstva iz Fonda osigurana su u njenom proračunu.

Natječaj je otvoren do 31. prosinca 2021. godine.

Sredstva za vraćanje u ispravno radno stanje

Poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava Fonda solidarnosti Europske unije otvoren je:

 • kako bi se ponovno uspostavilo funkcioniranje sustava odgoja i obrazovanja,
 • kako bi se osigurala nadoknada financijskih sredstava projektima u području odgoja i obrazovanja za provedene hitne mjere zaštite infrastrukture i pogona namijenjenih za odgoj i obrazovanje,
 • za izvršene usluge stručnog utvrđivanja zatečenog stanja te izrade snimki o zatečenom stanju,
 • za izradu projektno-tehničke dokumentacije za provedbu projekata te za provedbu radova s ciljem vraćanja u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području odgoja i obrazovanja,
 • za provedbu projekata rušenja i uklanjanja građevina te
 • izgradnju nove infrastrukture i pogona  za odgoj i obrazovanje ili cjelovite obnove koja podrazumijeva dodatno poboljšanje konstrukcije uz prilagodbu suvremenim standardima zgrada oštećenih u potresu 22. ožujka 2020. godine na području Krapinsko-zagorske županije te izvođenja radova osiguranja i stabiliziranja oštećenih dobara.
Izdvojeni članak

Povrat sredstava za obnovu: Evo što sve trebate znati o predaji zahtjeva i roku koji istječe ove godine

Na natječaj se mogu prijaviti:

 • jedinice lokalne i područne regionalne samouprave prema Zakonu o lokalnoj i područnoj regionalnoj samoupravi kao osnivači javne ustanove koja obavlja djelatnost predškolskog odgoja, djelatnost odgoja i obrazovanja, a u trenutku prijave moraju biti upisane u sudski registar sa sjedištem na području Krapinsko-zagorske županije,
 • javne ustanove osnovane od strane jedinica lokalne i područne regionalne samouprave sukladno Zakonu o ustanovama koje obavljaju djelatnost predškolskog odgoja, djelatnost odgoja i obrazovanja, a u trenutku prijave moraju biti upisane u sudski registar sa sjedištem na području Krapinsko-zagorske županije.
Izdvojeni članak

Članovi Možemo! predstavili svoj model obnove: Zgrade će ojačati metodom ‘sendviča’, cijene radova standardizirati

Bespovratnim sredstvima Fonda solidarnosti Europske unije financirat će se iduće aktivnosti:

 • hitne mjere sanacije,
 • priprema projektno-tehničke dokumentacije.
 • izvedba radova,
 • upravljanje projektom i administracija te
 • promidžba i vidljivost.

Prijavitelji svoj projektni prijedlog trebaju poslati na adresu Krapinsko-zagorska županija, Magistratska 1, 49000 Krapina ili predati u pisarnicu Županije s krajnjim rokom do iskorištenja alokacije Poziva, odnosno do 31. prosinca 2021. godine. Pitanja o Pozivu s jasno naznačenom referencom na Poziv moguće je poslati putem elektroničke pošte na adresu [email protected].

Potrebnu dokumentaciju kao i prijavne obrasce moguće je pronaći na stranicama Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Copy link
Powered by Social Snap