Pretraga

Opasnost na cesti: Prevozio građevinski materijal na električnom romobilu

A- A+

Nevjerojatno je što sve ljudima padne na pamet. Električni romobili sve su popularniji. Praktični su, brzo se pune i lako se prenose. Nekim je ljudima to očito bio znak da na njima mogu prevoziti stvari. No, građevinski materijal, pogotovo u velikim količinama, ipak je malo nezgrapnija stvar za takvo prijevozno sredstvo. To nije spriječilo jednog ‘pametnjakovića’ u Španjolskoj da se upusti u takvu opasnu pustolovinu, što dokazuje i snimka osvanula na X-u.

Prijevoz materijala na romobilu

Prijevoz materijala na romobilu | Foto: screenshot SocialDrive_es/X

Vozači sve popularnijih električnih romobila počeli su izmišljati vlastita prometna pravila i voziti po za to ne predviđenim cestama. Time dovode u opasnost sebe i sve ostale ljude koji im se nađu na putu. Jedan je ‘pametni’ vozač romobila u španjolskom gradu San Fernando u pokrajini Cádiz natovario pozamašnu količinu građevinskog materijala i tako se bezbrižno vozio.

Netko je iz automobila snimio ovaj bizarni događaj koji je na X-u pogledan više od 700 tisuća puta. Čovjek na električnom romobilu je uz živote ostalih sudionika u prometu odlučio ugroziti i vlastiti. Natrpao je građevinski materijal i vrata na električni romobil te se upustio u vožnju gradom. Materijal izgleda kao da će svakog časa pasti nekome pod kotače i tako izazvati prometnu nesreću.

Izdvojeni članak

Video: Majstor podijelio svoje iskustvo najluđeg istovara materijala do gradilišta

I u Hrvatskoj smo bili svjedoci suludih vožnji na ovim popularnim električnim vozilima. Neki je dostavljač 2021. godine jurio na romobilu Slavonskom avenijom 70 km/h, a prošle se godine netko upustio u vrlo opasnu vožnju zaustavnim trakom na autocesti A3 između Zagreba i Dugog Sela, izvještava jutarnji.hr.

Krađe građevinskog materijala na gradilištima duž Jadrana sve su učestalije, a nedugo se odvila još jedna sa štetom od nekoliko tisuća eura. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap