Pretraga

Žena upala u nezaštićenu rupu na gradilištu duboku tri metra

A- A+

Radovi u karlovačkoj gradskoj jezgri doveli su do prve žrtve. Jedna je Karlovčanka upala u nezaštićenu rupu duboku tri metra na gradilištu ispred stambene zgrade u Zvijezdi. Srećom, zadobila je lakše tjelesne ozljede. Građani Karlovca ogorčeni su jer im radovi na vodoopskrbi i odvodnji svakodnevno zadaju sve više problema. Nemaju gdje parkirati, a zgrade se urušavaju. Iako je procjena štete počela, radovi bi se trebali nastaviti do svibnja 2025. godine.

Znakovi opasnosti na gradilištu

Znakovi opasnosti na gradilištu | Foto: Ivor Kruljac

Poslovi na izvođenju vodoopskrbe i odvodnje u Karlovcu postali su opasni za stanovnike. Stanarka stambene zgrade u Radićevoj ulici upala je u iskopanu rupu duboku tri metra na ulazu u haustor. Imala je sreće jer nije teže ozlijeđena. Njezin susjed kaže da je do nesreće došlo jer se svjetlo na senzor ne upali odmah pa susjeda nije vidjela nezaštićenu rupu.

No, problemima tu nije kraj. Osim što se po gradu pojavljuje sve više rupa u koje bi građani potencijalno mogli pasti, radovi na vodovodnoj mreži doveli su do pucanja i oštećenja stambenih zgrada u karlovačkoj Zvijezdi. Zbog radova stanari imaju i sve manje parkirnih mjesta za svoje automobile, piše jutarnji.hr.

Izdvojeni članak

Devastacija u povijesnoj jezgri: Zbog radova aglomeracije stradali zaštićeni objekti

Projekt ‘Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa’ provodi gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija, a vrijednost mu je 67 milijuna eura. Radove u Zvijezdi izvodi tvrtka GIP Pionir. Nedugo je započela procjena štete, ali stanovnici kod kojih su procjenitelji već bili i dalje su nezadovoljni jer se šteta svakim danom sve više više povećava. Radovi bi trebali biti gotovi do svibnja 2025. godine.

Započela su iskopavanja na geotermalnoj bušotini u blizini Karlovca, a cilj je da se tom toplom vodom griju korisnici gradske toplane. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap