Pretraga

Oporba proziva Vladu jer nakon 2 tjedna nemamo ministra graditeljstva: ‘Toliko o tome koliko je vladi stalo do obnove’

A- A+

Nakon što je uhićen Darko Horvat, tadašnji ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, još uvijek nije izabran novi ministar. S obzirom na to da je u pitanju ministarstvo koje je zaduženo za obnovu nakon potresa, reakcije oporbe se ne smanjuju.

Ministar Darko Horvat | Foto: mpgi.gov.hr

Iako je prošlo već više od dva tjedna otkako je uhićen tadašnji ministar, Darko Horvat, situacija se ne primiruje. Još uvijek nije izabran novi ministar, već tu funkciju vrši Dunja Magaš (HDZ), koja je od 2016. godine je obavljala dužnost državne tajnice u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja. Više o tome možete pročitati ovdje. Očekivalo se da će imenovanje novog ministra uslijediti ubrzo, no to se još uvijek nije dogodilo.

Oporba zato proziva Vladu, pa se tako i Davor Nađi, predsjednik stranke Fokus i bivši saborski zastupnik (mijenjao je Darija Zurovca), osvrnuo na trenutnu situaciju statusom na svojoj Facebook stranici.

Izdvojeni članak

Horvat razriješen dužnosti ministra, oglasio se i USKOK s detaljima

– Već smo 2 tjedna bez ministra zaduženog za obnovu nakon potresa. Novi ministar još nije izabran, a bliži se druga godišnjica potresa u Zagrebu. Toliko o tome koliko je vladi stalo do obnove, ako nekome do sada još nije bilo jasno. A moglo je drugačije…

Copy link
Powered by Social Snap