Pretraga

Opremanje doma pošlo po krivu? Platio jednu perilicu rublja, a uzeo dvije

A- A+

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djela “Prijevara”, uzevši umjesto jedne, dvije perilice rublja, napravivši na taj način materijalnu štetu od 2.700 kuna.

Foto: Pexels

Sumnja se da osumnjičenik 1. ožujka 2021. godine oko 13 sati, prema unaprijed stvorenoj prijevarnoj namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, iskoristio plaćeni račun od 16. veljače 2021. godine kojim je u trgovačkom centru u Zagrebačkoj ulici u Vrbovcu, ranije kupio i preuzeo perilicu rublja, javlja Policijska uprava zagrebačka.

On je potom 1. ožujka došao na odjel tehničke robe u isti trgovački centar, gdje je od zaposlenice simuliravši namjeru kupnje iste vrste perilice rublja, ponovno zatražio predračun sa šifrom istog proizvoda, temeljem kojeg predračuna je trebao obaviti plaćanje navedenog proizvoda na blagajni trgovačkog centra.

Izdvojeni članak

Sam svoj majstor: Vratio brojčanik na vodovodnom satu kako bi umanjio račun za vodu

Predočio stari račun

Međutim, bez da je obavio plaćanje u skladištu je predočio stari račun i na taj način doveo u zabludu, odnosno prevario zaposlenika skladišta. Perilicu je osumnjičeni zatim utovario u svoj osobni automobili te se udaljio s mjesta događaja. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 2.700 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Copy link
Powered by Social Snap