Pretraga

Godinama lagao da je suradnik tvrtke za građenje i da legalizira bespravno sagrađenu nekretninu

A- A+

38-godišnjak iz Beravaca prevario je 56-godišnjaka pretvarajući se da je suradnik tvrtke za građenje, projektiranje i nadzor. Prevarenog je uvjeravao da će mu ishoditi građevinsku i uporabnu dozvolu za njegovu bespravno sagrađenu nekretninu. Tako je za lažni posao legalizacije dobivao novac od čovjeka kojeg je nasamario.

policija

Policijski auto, ilustracija | Foto: MUP

Policijska uprava osječko-baranjska provela je kriminalističko istraživanje u kojem se osnovano sumnja da je 38-godišnjak iz Beravaca, u Velikoj Kopanici, u Brodsko-posavskoj županiji počinio kazneno djelo prijevare. Predstavljajući se kao suradnik tvrtke za građenje, projektiranje i nadzor, 38-godišnjak je još tijekom 2014. godine sklopio usmeni ugovor s 56-godišnjakom iz Strizivojne. Uvjeravao ga je da će, sukladno Zakonu o prostornom uređenju i gradnji, ishoditi građevinsku i uporabnu dozvolu za njegovu bespravno sagrađenu nekretninu.

Osumnjičeni je godinama lažno obećavao i prikazivao činjenice kojima je dovodio u zabludu oštećenog. Glumeći da obavlja posao legalizacije sebi je priskrbio protupravnu imovinsku korist. Tako je 56-godišnjaka oštetio za oko 2.400 eura.  Protiv počinitelja je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.

Copy link
Powered by Social Snap