Pretraga

Otvoren poziv za prijavu izložbi u prostoru DAZ-a: Prijave su do kraja mjeseca

A- A+

Društvo arhitekata Zagreba poziva članove da prijave svoju izložbu radova. Poziv se odnosi na članove društva: arhitekte/urbaniste, likovne, konceptualne i multimedijalne umjetnike koji kroz svoj rad tematiziraju prostor u širem smislu.

Otvoreni poziv za prijavu izložbi, foto: DAZ

Radovi se izlažu kao digitalni materijali na 18 vertikalno postavljenih ekrana u velikoj dvorani DAZ-a, što otvara raznolike mogućnosti sadržaja. Sadržaj izložbe može uključivati realizirane projekte (ali i one nikad ostvarene), arhitektonske skice/crteže, reprodukcije likovnih radova, spekulativne projekte stvarnost i fikciju video uratke i fotografije.

Izlagač je dužan dostaviti plan provedbe izložbe na odobrenje Upravnom odboru i uredništvu izložbi DAZ-a, uz obrazloženje svih zadanih elemenata i pripremu materijala iz Općih uvjeta, koje je prethodno obavezno pročitati. Prostor i tehnologija navedeni u Općim uvjetima daju se na raspolaganje besplatno, uz uvjet i garanciju vraćanja u prvobitno, uredno i počišćeno stanje.

Sve ostale specifične zahtjeve osigurava autor te za njih osigurava eventualne troškove. Zainteresirani se mogu prijaviti ovdje, a prijave su otvorene do 28. veljače 2023. godine. Postoji i nekoliko općih uvjeta postava izložbe u DAZ-u, pa tako izlagač za postavu izložbe može koristiti veliku dvoranu DAZ-a površine 104 m2 (18 x 5,8 m), a za potrebe otvaranja izložbe i prostor zajedničkog šanka.

Izlagač je također dužan pripremiti javnu objavu u digitalnom obliku koja se objavljuje na mrežnim stranicama i komunikacijskim kanalima Društva, kao i osigurati izradu pratećeg kataloga izložbe u .pdf obliku i minimalnoj tiskanoj nakladi 50 kom (od kojih 10 treba dostaviti Društvu za arhivu). Društvo može napraviti tisak kataloga na kopirnom uređaju na jednom listu A4 obostrano.

Izdvojeni članak

DAZ i Otvorena arhitektura organiziraju predavanje: Predstavit će i projekt Stambene zadruge La Borda

Tehničke specifikacije

Na zidovima velike dvorane fiksno se nalazi 18 ekrana 58″ (vertikalno postavljeno) na kojima se može postaviti digitalne materijale putem USB sticka (koji izlagač osigurava) pojedinačno na svaki ekran. Izlagač je taj koji stvara video i foto materijal koji se prezentira, i osigurava autorska prava na isti (isto se regulira u pisanom sporazumu o postavu izložbe). Izlagač samostalno provjerava i ostvaruje tehničke uvjete za provedbu prezentacije unutar tehničkih mogućnosti ekrana.

Pet kliznih pregradnih stijena širine jedan metar završno obrađenih bijelim iveralom, koje se u prostoru mogu postaviti na više mjesta po njihovim fiksnim šinama, mogu poslužiti za obostranu postavu plakata, a izlagač sam osigurava plakate te njihovo postavljanje, kao i čišćenje pregradnih stijena nakon upotrebe.

U prostoru se nalazi projektor na stropu koji može projicirati sliku širine oko tri metra na platno na kraju velike dvorane (prilikom korištenja platna pet ekrana je njime prekriveno i izvan funkcije), Za projekciju na ovom projektoru izlagač treba osigurati računalo i sadržaj projekcije.

Izdvojeni članak

Okrugli stol na temu revitalizacije Gredelja: Jedan od najvažnijih elemenata za razvoj Zagreba

Obaveze izlagača

Zidovi i stropovi se ne smiju lijepiti plakatima, niti se smiju bušiti ili bilo kojom metodom oštećivati, a dodatni nosači ili stalci mogu ići po prostoru u režiji izlagača, ali tako da ne oštećuju zid ili pod ili drugu opremu. Instalacije i instaliranu opremu nije moguće skidati (monitori, ozvučenje, platno sa stropa, pult audio opreme).

Na instaliranu opremu nije moguće vezati ili stavljati druge elemente, osim pridržajna na elektro-policu pod stropom/po zidovima (ona može pridržati, ne nositi, od prevrtanja panele koji stoje na podu, uza zid). Za sav program izložbe izlagač treba osigurati osobu koja će biti na raspolaganju u vrijeme kada je izložba otvorena.

Izlagač je dužan po završetku izložbe prostor vratiti u prvobitno, uredno i počišćeno stanje, kao i osigurati piće i zakusku te poslugu, u minimalnoj količini za 30 ljudi, povodom otvorenja izložbe.

Copy link
Powered by Social Snap